Uvode SVADBENU POLICIJU: U ovoj zemlji detektivi će UPADATI na venčanja i loviti one koji se ne ponašaju pristojno! (FOTO)
Foto: AP

nema više ića i pića

Uvode SVADBENU POLICIJU: U ovoj zemlji detektivi će UPADATI na venčanja i loviti one koji se ne ponašaju pristojno! (FOTO)

Plan je da se uvede posebna "jedinica za poroke" koja će patrolirati po svadbenim proslavama i kontrolisati da se niko ne napije ili "neprilično" igra
Objavljeno: 14:26h

Vlast u Čečeniji planira da uvede "jedinicu za poroke", a jedan od njenih zadataka biće da proverava kako se gosti ponašaju na svadbama.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U slučaju da se neko napije ili "neprilično" pleše.

U turbulentnoj ruskoj regiji, koja je u nedavnoj prošlosti prošla kroz dva vrlo nasilna rata, skoro deset godina na vlasti je Ramzan Kadirov (40), poznat po nizu ekscentričnih odluka i upravljanju regijom koje bi se moglo opisati diktatorskim.

foto: Reuters

Što se tiče ove odluke, ona sledi uputstvo za poželjno ponašanje na venčanjima koje je sastavio gradonačelnik Groznog i poslao svim restoranima i drugim javnim mestima u kojima se održavaju venčanja.

U tim uputstvima stoji da je na venčanjima zabranjeno vatreno oružje i pijančenje, ali je takođe zabranjeno i mladoj da pleše na venčanju!

Osim toga, zabranjen je i niz "netradicionalnih" plesnih pokreta, kao što je zamena partnera ili partnerke na podijumu za ples.

- Uspostavićemo specijalne grupe čiji će predstavnici biti prisutni na venčanjima i proveravati da li su zadovoljene sve pretpostavke za tradicionalno venčanje. Ako primete odeću koja ne odgovora našem mentalitetu ili neprilične plesne pokrete, odmah će intervenisati - objasnio je predstavnik čečenskog ministarstva kulture za rusku agenciju Tass.

Čak i za Kadirova ova odluka je posebno čudna, s obzirom na njegovu "burnu" prošlost na venčanjima.

Na primer, ove godine je svadbena povorka njegovog nećaka obilovala luksuznim nemačkim limuzinama, što se teško uklapa u čečensku "tradiciju".

Nadalje, bivši američki ambasador u Rusiji Vilijam Burns svojevremeno je opisao venčanje iz 2006. godine u obližnjem Dagestanu na koje je Kadirov upao s velikom pratnjom. Budući lider regije navodno je pijano poskakivao na venčanju, iz pantalona mu je virio automatski pištolj optočen zlatom, a ceo šou je zaključio bacanjem novčanica od 100 dolara na plesačice. Na kraju je mladencima za poklon dao 5 kila čistog zlata, prisetio se Burns.

(Espreso.co.rs / Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.