BIĆU PREDSEDNICA SAD 2036. GODINE: Mlada pesnikinja najavila kandidaturu
Amanda Gorman, Foto: Profimedia

SVAKA ČAST!

BIĆU PREDSEDNICA SAD 2036. GODINE: Mlada pesnikinja najavila kandidaturu

Amandi nisu nepoznate velike ambicije s obzirom da je već diplomirala na Harvardu i savladala govornu manu na svom putu da postane prvi nacionalni pesnik za mlade pesnike i najmlađi pesnik u istoriji SAD

Objavljeno:

Ambicija Amande Gorman da se jednog dana kandiduje za predsednika došla je mnogo pre nego što je osvojila zemlju svojom poezijom tokom januarske inauguracije predsednika Džo Bajdena.

Gorman (23) je danas objavila zašto ima za cilj da se kandiduje za najvišu državnu funkciju kada postane podobna 2036. godine nakon što navrši 35 godina propisanih Ustavom SAD.

"Sećam se da sam imala oko 11 godina i bila sam na času i pričala veoma strastveno o stvarila koje želim da promenim u svetu", rekla je Savani Gutri i Hodi Kotb. "Učitelj mi je u šali rekao: "Ha ha, trebalo bi da se kandiduješ za predsednika", a ja sam rekla "Da, trebalo bi".

Amandi nisu nepoznate velike ambicije s obzirom da je već diplomirala na Harvardu i savladala govornu manu na svom putu da postane prvi nacionalni pesnik za mlade pesnike i najmlađi pesnik u istoriji SAD.

Ako bi postala prva žena crnka predsednica bi bilo još jedno revolucionarno dostignuće u njenoj biografiji.

Amanda Gorman
foto: Profimedia

"I tako je to postala ambicija u kojoj, za mene, znači da nade koje gajim da bi svet učinile boljim mestom, moram da razmišljam šire od poezije. To nije samo pisanje, već i raditi dobre stvari", rekla je. "A ako to mogu učiniti dok menjam političke institucije, menjajući kvalitet života u svojoj zemlji, mislim da je to veliko proširenje poezije".

Pre nego što je bila hvaljena pesnikinja i ikona stila, Gormanovoj je u vrtiću dijagnostikovan poremećaj obrade sluha i borila se sa artikulacijom govora do te mere da joj je bilo teško da izgovori svoje prezime sa 20. godina.

"Iskreno, bile su potrebne godine i godine prakse, logopedije, da se prevaziđu moje govorne mane", rekla je ona.

"Morala sam da uložim trud i rad u to. Mnogo sam slušala "Hamiltona" i pokušavala da repujem sa glumcima. Vremenom to nije samo privuklo moju ljubav prema poeziji, već je dovelo do ljubavi sopstvenog glasa do tačke da sam mogla da imam scenu i da je mogu čuti sa ljubavlju i prihvatanjem".

Amanda Gorman
foto: Profimedia

Gorman, koja je napisala dve knjige poezije, sada je na spisak dostignuća dodala i autora dečijih knjiga. Njena nova knjiga, pod nazivom "Promena peva", nastajala je četiri godine.

Knjiga priča priču o mladoj devojci koja vodi grupu likova na muzičko putovanje kako bi promenila zajednice i svet.

" Za mene je bila želja da napišem dečiju knjigu u kojoj mladi čitaoci mogu sebe da vide kao stvarne agente promena u svetu", rekla je. "Razgovarala sam sa toliko članova porodice i staratelja koji su me pitali - kako da razgovaram o svetu sa svojim detetom?", rekla sam: "Pre svega, naglašavajući koliko su oni važni za našu budućnost, i to je zaista srž poruke knjige".

Bonus video:

10:32

JA SAM KARMIČKI PREDODREĐENA ZA DRAME! Jelena Karleuša za Espreso o BORBI sa PORODICOM i pokretanju BIZNISA!

(Espreso/yahoo.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.