Sirija: Šest vojnika ranjeno u napadu iz vazduha na provinciju Homs
Sirija, Foto: EPA / Aref Tammawi

UŽAS

Sirija: Šest vojnika ranjeno u napadu iz vazduha na provinciju Homs

U proteklim godinama Izrael je, kako se veruje, izveo više napada u delove Sirije koji su pod kontrolom vlade u Damasku

Objavljeno:

Sirijska protivavazdušna odbrana odgovorila je sinoć na izraelski udar na vojnu bazu u centralnoj provinciji Homs u kojoj je ranjeno šest vojnika, javili su državni mediji.

U izveštaju koji se poziva na neimenovanog vojnog zvaničnika navodi se da se napad dogodio ubrzo posle 21 sat po lokalnom vremenu i da je meta bila vazduhoplovna vojna baza T4 u pustinji.

Zvaničnik je rekao da je sirijska protivvazdušna odbrana pogodila većinu dolazećih raketa, ali da je šest vojnika ranjeno u napadu i da je pričinjena šteta. Drugi detalji nisu obelodanjeni.

U proteklim godinama Izrael je, kako se veruje, izveo više napada u delove Sirije koji su pod kontrolom vlade u Damasku.

Ta zemlja je potvrdila da napada baze milicija povezanih s Iranom poput moćnog libanskog Hezbolaha koji se bori na strani snaga predsednika Sirija Bašara Asada u sirijskom gradjanskom ratu i konvoje oružja za koje misli da je namenjeno proiranskom Hezbolahu.

Sirijski provladini mediji su javili da su napadnuta ruralna područja provincije Homs.

Izraelski zvaničnici medjutim retko komentarišu pojedične napade.

Provladin Radio Ham FM (Cham FM) izvestio je takodje o napadima iz vazduha na poljoprivredna područja provincije Homs, kod sirijske T4 vojne baze u pustinji.

Državna televizija Al Ikbarija opisala je napad kao izraelsku agresiju.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji navela je da je gadjana vazduhoplovna baza T4 gde milicije koje podržava Iran imaju skladišta oružja i bazu drona.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.