VELIKA TALAČKA KRIZA U AMSTERDAMU UŠLA U PETI SAT: Na terenu su mnoge specijalne jedinice! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

holandija na nogama

VELIKA TALAČKA KRIZA U AMSTERDAMU UŠLA U PETI SAT: Na terenu su mnoge specijalne jedinice! (VIDEO)

Kako navodi AT 5, oko 18.30, policija je ispratila civile iz okolnih zgrada

Objavljeno:

Oružana pljačka i talačka situacija u toku je u "Apple"-ovoj prodavnici u centru Amsterdama. Pljačka se dogodila oko 17.40, navodi Sputnjik. Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama, vidi se muškarac koji jednoj osobi, koju je obgrlio slobodnom rukom, drži pištolj uperen u glavu. Kako prenosi AFP, amsterdamska policija je potvrdila da je iz radnje izašlo nekoliko ljudi.

Policija Amsterdama je na Tviteru potvrdila da je došlo do talačke krize. Kako su naveli, na terenu su mnoge specijalne jedinice koje su tu da drže situaciju pod kontrolom. Oni su zamolili stanovništvo koje živi u blizini da ne izlaze iz domova, a ostalima poručili da se drže dalje od tog dela grada.

Pljačkaši su držali taoce na nišanu, a svedoci su izjavili da su iz radnje čuli pucnje.

Na drugom snimku vidi se nekoliko policajaca na ulici koja su se skrila iza betonskog zidića i drže prodavnciu na nišanu.

Kako navodi AT 5, oko 18.30, policija je ispratila civile iz okolnih zgrada.

U najvećem holandskom gradu tokom prošle godine desile se se četiri pljačke prodavnica u kojima se prodaju mobilni telefoni. To je prodavce primoralo da iz radnji uklone većinu telefona. Ipak, kako navodi Rojters, nijedna pljačka nije bila u centru grada, poput ove. Nasilje u kom ima upotrebe vatrenog oružja nije neuobičajeno u Holandiji, ali su talačke krize izuzetno retke.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.