VALIDATORI IZ GRADSKOG PREVOZA NESTALI: Zna li se KOME i KAKO plaćamo karte od sada?
Gradski prevoz, Foto: Dragana Udovičić, Petar Lazović, Stefan Jokić

odluka

VALIDATORI IZ GRADSKOG PREVOZA NESTALI: Zna li se KOME i KAKO plaćamo karte od sada?

Situacija sa javnim prevozom u Beogradu i dalje je nejasna – do kada će se kupovati karte na aktuelni način, a kada stupa na snagu novi model

Objavljeno:

Iako je mnogo nepoznanica ostalo u vezi sa javnim prevozom u Beogradu, u pojedinim autobusima su skinuti validatori.

Od autobusa kojim se vozila – na linijama 56 i 67 nije bilo validatora, dok ih je na linijama 37, 51 i 58 bilo.

Situacija sa javnim prevozom u Beogradu i dalje je nejasna – do kada će se kupovati karte na aktuelni način, a kada stupa na snagu novi model.

Prema prvobitnim najavama, trebalo je da 1. maja nove cene karata u gradskom prevozu koštaju 50 dinara za 90 minuta vožnje, 120 dinara za 24 časa, i 2.500 dinara za mesec dana.

Predviđeno je i da stariji od 65 ne plaćaju prevoz, kao ni mlađi od 19 godina.

I noćni prevoz, posle ponoći trebalo bi da, po novom – bude besplatan.

Naknadno je Sekretarijat za javni prevoz saopštio da dok se ne steknu svi pravno-formalni uslovi i ne završe sve procedure oko usvajanja novog cenovnika i novog načina kupovine karata u Beogradu – ostaju da važe postojeća pravila vezana za javni prevoz.

1 / 11 Foto: Beoinfo

Kontrolori javnog-gradskog prevoza konstatovali su u subotu nestanak velikog broja validatora u vozilima, iako otkazni rok Ugovora o javno-privatnom partnerstvu sa gradom Beogradom nije istekao, saopštila je kompanija Kentkart.

Podsetimo, prema odluci Grada Beograda, tačnije njegovog JKP Naplata prevozne usluge Beograd, koja je doneta svega 14 dana od raspisivanja javne nabavke, nabavke nove opreme i softvera za gradski prevoz u glavnom gradu – neće biti. Razlog je što se „došlo do saznanja da postoje bolja rešenja za efikasniji monitoring i obračun u javnom prevozu“.

Nakon toga, Javno komunalno preduzeće „Naplata prevozne usluge Beograd“ odlučilo je da posao provajdera za naplatu prevozne usluge u gradskom prevozu dodeli kompaniji Komtrejd.

U obrazloženju Odluke o dodeli ugovora u postupku javne nabavke, ovo javno komunalno preduzeće navodi da je kompanija Comtrade System Integration d.o.o. Beograd podnela ponudu u ukupnoj vrednosti od 212.760.000 dinara, bez PDV, što je oko 1,8 miliona evra.

Kako su iz Komtrejda već objasnili za N1, Kompanija Comtrade System Integration d.o.o je na tenderu „izabrana od strane gradske komisije da bude tehnička podrška (SMS provajder) za naplatu karata u gradskom prevozu putem SMS poruka između grada Beograda i četiri mobilna operatera, prilikom čega će se platni promet odvijati direktno između grada i telekom operatera“, piše N1.

01:26

LEPE VESTI OBRADOVALE GRAĐANE! Uvodi se besplatan gradski prevoz! Evo koji su USLOVI da se vozite za džabe (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.