20 UČENIKA IZ "RIBNIKARA" PREŠLO U DVE BEOGRADSKE ŠKOLE! Oglasio se direktor: "To je bilo u avgustu"
OŠ Vladislav Ribnikar, Foto: Tamara Trajković

saopšteno je

20 UČENIKA IZ "RIBNIKARA" PREŠLO U DVE BEOGRADSKE ŠKOLE! Oglasio se direktor: "To je bilo u avgustu"

Roditelji kažu da nisu zarasle rane (i da nikada neće) od tragedije koja se 3. maja 2023. godine dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru

Objavljeno:

U dve osnovne škole - "Jovan Miodragović" i "Isidora Sekulić" od majske tragedije do danas prebacilo se 20 učenika iz Ribnikara , potvrđeno je za Euronews Srbija u tim obrazovnim ustanovama. U poslednjih nekoliko dana nisu imali novih zahteva za prelazak.

Na društvenim mrežama počela je da se širi informacija da su, nakon pronađenog noža u rancu učenika u Ribnikaru, roditelji masovno počeli da predaju zahteve da ispišu decu iz Ribnikara i da ih prebace u drugu školu. Međutim, i OŠ "Vladislav Ribnikar" tvrde da nijedan takav zahtev nisu dobili.

Roditelji kažu da nisu zarasle rane (i da nikada neće) od tragedije koja se 3. maja 2023. godine dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je učenik upao u školu sa očevim pištoljem i ubio devet učenika i čuvara.

Dodatna trauma za đake u Ribnikaru dogodila se prošle nedelje, kada je učenik došao u školu sa nožem u rancu. Roditelji tvrde da je to drugi put za mesec da se kod istog učenika pronađen nož i da se tek drugi put reagovalo. Nisu zadovoljni kako je škola reagovala, jer nisu dobili pisano obećanje da će učenik kod koga je pronađen nož, pratiti nastavu onlajn.

Vračar
foto: Tamara Trajković

Zbog toga đaci odeljenja u koje je išao taj učenik u ponedeljak nisu pojavili na nastavi. Ni narednih dana većina nije bila na časovima jer se, kako kažu, ne osećaju bezbedno.

"Nismo dobili nijedan zahtev"

Direktor OŠ "Vladislav Ribnikar" Ljubomir Pjevović tvrdi da škola ovih dana nije dobila nijedan zahtev roditelja da ispišu dete iz škole.

"Tu informaciju nemam. Nemam nijedan predat zahtev za ispis deteta iz škole. Jutros sam proveravao kod administrativne radnice gde stiže ti podaci, pitao sam je da li nešto ima i ona je rekla da nema", rekao je juče Pjevović za Euronews Srbija.

Dodaje da nadležne institucije rade svoj deo posla vezano za poslednja dešavanja u Ribnikaru i pronalazak noža u rancu jednog učenika.

"Škola postupa po svim zakonitostima i preduzima sve mere koje su u njenoj nadležnosti. Moj posao je organizacija nastave i da pratim kako nastavni tok teče. Zahteva za ispis učenika nije bilo ovih dana. Prelazaka je bilo u avgustu prošle godine", rekao je on.

U školama prema kojima gravitiraju učenici iz Ribnikara potvrđeno je za Euronews Srbija da je bilo učenika iz Ribnikara koji su prešli kod njih, ali da poslednjih dana nisu dobili nijedan takav zahtev.

U dve škole 20 učenika iz Ribnikara

U OŠ "Jovan Miodragović" za Euronews Srbija kažu da se kod njih premestilo osam učenika iz Ribnikara.

"Od 3. maja u OŠ 'Jovan Miodragović' je prešlo ukupno 8 učenika, a ovih dana nije podnet nijedan zahtev za prelazak", navela je u pisanoj izjavi za Euronews Srbija direktorka te škole Vera Šainović, direktorka OŠ "Jovan Miodragović".

U OŠ "Isidora Sekulić" premestilo se 12 učenika iz Ribnikara.

"Od 3. maja u našu školu je došlo 12 dece iz OŠ 'Vladislav Ribnikar'. Razlozi su, osim poznatog, nastavak učenja francuskog jezika i blizina stanovanja. Ovih dana nije bilo molbi za prelazak", navela je i pisanoj izjavi za Euronews Srbija Violeta Vukićević, direktorka OŠ "Isidora Sekulić".

Bonus video: Hapšenje oca dečaka koji je pucao u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

00:14

Hapšenje oca dečaka koji je pucao u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

(Espreso/Euronews/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.