BEOGRAĐANI SE I OVE GODINE RADUJU LETU: Svi žitelji prestonice će ovo dobiti BESPLATNO, nemojte propustiti priliku
Bazen, Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić /Ilustracija

lepe vesti

BEOGRAĐANI SE I OVE GODINE RADUJU LETU: Svi žitelji prestonice će ovo dobiti BESPLATNO, nemojte propustiti priliku

Zahvaljujući budžetu brige o ljudima koji je, pre dve godine, najavio predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, građanima je omogućen besplatan ulazak na sve otvorene bazene u devet najvećih sportskih centara u Beogradu.

Objavljeno:

Beograđani i ove godine očekuju leto s velikom radošću - njihov grad im je obezbedio besplatno kupanje na bazenima i priliku da se svakog toplog dana osveže i rekreiraju.

Građani koji žele na besplatno kupanje treba samo da se prijave za personalizovanu, sezonsku kartu koju mogu dobiti u bilo kojoj opštini, nezavisno od prebivališta. Za maloletne, karticu može da dobije roditelj koji treba samo da priloži zdravstvenu knjižicu deteta. Procedura je potpuno pojednostavljena, a kartica se validira na ulazu u bazen. Na njoj je i bar kod pomoću kojeg se registruje dolazak svakog građanina, pa se tako obračunavaju i troškovi bazena koje im Grad Beograd nadoknađuje na kraju sezone.

Prošle godine je više od 120.000 Beograđana koristilo karticu za bazen čija je vrednost oko 39.000 dinara - toliko bi, naime, iznosila ukupna cena karata za ulaz za plivališta bez ove povlastice. Za to je izdvojena posebna suma u gradskom budžetu, a akcija ima dva velika i važna cilja. Prvi je da se podstakne bavljenje sportom, u vreme kad su i deca i odrasli značajno zapostavili svoju fizičku aktivnost. Ovim Grad želi da motiviše svoje građane da žive zdravije. Prema rečima predsednika Privremenog organa Grada Beograda Aleksandra Šapića, da bi se porodica bavila sportom, potrebna je ozbiljna organizacija u kući.

"Sport i kultura ključni su za razvoj zajednice i promociju istinskih vrednosti." - predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić

Uz to dolazi još i priličan trošak za većinu sportskih aktivnosti. Zato je drugi cilj ove akcije da se rastereti kućni budžet Beograđana i njihovih porodica. Novim gradskim budžetom su značajno povećana ulaganja u sport i kulturu kako bi se ove oblasti bar delom zaštitile od uticaja tržišne ekonomije. Grad preduzima i akcije kako bi se povećao broj besplatnih termina za sportske klubove, a naročita pažnja je posvećena rekonstrukciji sportskih objekata.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić pre političke karijere postao je jedan je od najtrofejnijih i najuspešnijih sportista u istoriji srpskog sporta i najbolji je vaterpolo strelac svih vremena. U profesionalne vode kenuo je upravo sa jednog od gradskih kupališta, sa SC „11. april” na Novom Beogradu gde je rođen i odrastao.
Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić pre političke karijere postao je jedan je od najtrofejnijih i najuspešnijih sportista u istoriji srpskog sporta i najbolji je vaterpolo strelac svih vremena. U profesionalne vode kenuo je upravo sa jednog od gradskih kupališta, sa SC „11. april” na Novom Beogradu gde je rođen i odrastao.foto: GRAD BEOGRAD

"Predloženi budžet Beograda je budžet brige o ljudima." - predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić

Imajući u vidu koliko je plivanje važno za zdravlje dece i odraslih, neke beogradske opštine su i pre odluke Grada Beograda nalazile način da bar malo olakšaju i ulepšaju porodicama leto. Tako je Opština Novi Beograd obezbedila posebnu propusnicu za novobeogradske porodice s kojom je besplatan ulaz na otvorene bazene Sportsko-rekreativnog centra SRC „11. april“. Opština Zvezdara je porodicama sa svoje teritorije koje imaju četvoro i više dece starosti do 12 godina, davala besplatnu mesečnu propusnicu za ulazak na bazen Sportskog centra „Olimp“.

Od prošle godine, svi Beograđani u mogućnosti da dobiju najveću povlasticu - personalizovanu karticu za potpuno besplatno kupanje na otvorenim bazenima, u vremenu nakon 12 časova, svakog dana. Tako će biti i ovog leta. Svi bazeni će se otvoriti između 15. juna i 1. jula, a u okviru ponude Grada su sledeći objekti:

• Sportski centar „Tašmajdan“ • Sportski centar „Voždovac“ • Sportsko-rekreativni centar „11. april“ Novi Beograd • Sportsko-rekreativno-poslovni centar „25. maj – Milan Gale Muškatirović“ • Sportsko-kulturni centar Obrenovac • Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža“ Mladenovac • Sportsko-rekreativni centar „Kolubara” Lazarevac i • Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Mogućnost da se na ovim bazenima Beograđani besplatno kupaju predstavlja ostvarenje obećanja Aleksandra Šapića datog u vreme kad je bio prvi na listi kandidata za gradonačelnika „Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve“. Tada je najavio ideju da bazeni budu besplatni za žitelje glavnog grada u što većem delu letnje sezone i naglasio da su sport i kultura ključni za razvoj zajednice i promociju istinskih vrednosti, naročito kod dece, te da se u tim oblastima ne sme štedeti, već je potrebno povećati ulaganja.

„Mi koji vodimo računa o budućnosti naše dece, moramo da učinimo sve da imamo što više sportskih terena, igrališta, klubova, te da stvorimo uslove kako bi se deca što više bavila sportom. Danas živimo u takvom vremenu da je deci nekako privlačnije da provode vreme za računarom, mobilnim telefonom ili tabletom, nego da budu napolju i da se bave sportom. Međutim, bez sporta nema dobrog ne samo fizičkog nego i psihičkog razvoja.“ - predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

(Espreso/ gradonacelnik.beograd.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.