DOBRE VESTI ZA DECU I RODITELJE: Uvedeni BENEFITI posebno se odnose na sve školarce!
Deca, Foto: GO Stari grad

BEOGRAD

DOBRE VESTI ZA DECU I RODITELJE: Uvedeni BENEFITI posebno se odnose na sve školarce!

Najmlađi Starograđani zahvaljujući ovim programima imaju mogućnost da se kreativno zabave

Objavljeno:

U okviru projekta „Stari grad misli na decu” namenjenog najmlađim Starograđanima, u protekle četiri godine više od 6.200 dece uzelo je učešće u 63 različita programa namenjenih svim uzrastima, a koliko je veliko interesovanje u lokalnoj zajednici za ove slobodne aktivnosti, koje su potpuno besplatne i doprinose značajnim uštedama porodičnih budžeta, govori podatak da su samo za poslednji, peti ciklus, roditelji prijavili 1.355 dece, neku i na više zanimljivih programa.

Najmlađi Starograđani zahvaljujući ovim programima imaju mogućnost da se kreativno zabave, dodatno uče i da se druže na brojnim edukativnim radionicama, koncertima, predstavama, kursevima jezika ili u školi sporta.

„Za našu opštinu, prioritet je kreiranje bezbednog okruženja za odrastanje dečaka i devojčica, uz kontinuirano ulaganje u njihovo dodatno obrazovanje. Zbog toga smo u saradnji sa stručnjacima iz različitih oblasti osmislili nove programe i unapredili postojeće, kako bismo najmlađim sugrađanima omogućili da kvalitetno provedu slobodno vreme”, kaže predsednik opštine Radoslav Marjanović.

GO Stari grad
GO Stari gradfoto: GO Stari grad

Gradska opština Stari grad u okviru programa “Stari grad misli na tebe” organizuje veliki broj besplatnih aktivnosti kojima se stvaraju povoljni uslovi za srećno i sigurno odrastanje svih mališana na opštini Stari grad.

„Potrudili smo se da kao opština ispunimo obećanje da ćemo imati brojne i zanimljive programe namenjene najmlađim sugrađanima. Naš zadatak je da napravimo što bolje uslove za odrastanje sve dece na Starom gradu, da im obezbedimo da imaju dobre i zanimljive van nastavne aktivnosti koje će im pomagati da se razvijaju i da u nekom narednom periodu budu još bolji, uspešniji u školi, ali, naravno, i u svim drugim aktivnostima kojima se bave” istakao je predsednik opštine Radoslav Marjanović.

GO Stari grad
GO Stari gradfoto: GO Stari grad

U saradnji sa lokalnim udruženjima iz oblasti kulture, umetnosti i ekologije, realizovane su brojne kreativne radionice, predstave časovi baleta, igre, glume „a kapela” pevanja, muzička škola, škola matematike „Malac genijalac” i „Malac – sveznalac”, kao i edukacija o značaju očuvanja životne sredine i važnosti reciklaže.

Za učenike starijih razreda osnovnih škola i prve i druge godine srednjih škola organizovane su edukativne škole digitalnog marketinga, PR za početnike, novinarstva, debate i govorništva, a za najmlađe osnovce od prvog do četvrtog razreda mala škola bontona. Engleski, nemački i francuski jezik, početni i napredni nivo, za učenike od prvog do osmog razreda, organizovan je u Uslužnom centru opštine, u delu koji je opremljen svim nastavnim sredstvima neophodnim za učenje stranog jezika.

GO Stari grad
GO Stari gradfoto: GO Stari grad

Još jedna pomoć roditeljima

Za sve učenike osmog razreda opština takođe organizuje i pripremnu nastavu za polaganje maturskog ispita, što je još jedna velika pomoć roditeljima.

„Nastavićemo da osluškujemo potrebe starogradskih porodica i zajedničkiorganizujemo programe i radionice koji našoj deci omogućavaju da stiču i razvijaju dodatna znanja i veštine, na dobar, kvalitetan i siguran način”, poručio je predsednik Radoslav Marjanović.

Opština je svojim đacima prvacima obezbedila i 2.000 rančeva sa propratnim školskim priborom povodom početka polaska u škole, a najmlađe je obradovala i sa 13.000 novogodišnjih paketića.

Promo, PR
foto: GO Stari grad

Kako je početak školovanja veliki događaj u životu svakog deteta i roditelja, opština za sve prvake priprema prigodne poklone, sa željom da im prvi školski dan ostane u trajnom sećanju. Najmlađe osnovce je prošle godine u klupama dočekao ranac sa pernicom punom bojica i flomastera, sa lenjirima, temperama, vodenim bojicama, četkicama i futrolama za blok, plastelinom, šestarom, rezačem, gumicama, grafitnim olovkama, kao i vaučer za posetu popularnom „Muzeju iluzija”. Takođe, u saradnji sa gradom, za sve osnovce i srednjoškolce obezbeđeno je 4.459 besplatnih udžbenika.

Kada je sport u pitanju, Starogradski osnovci, u zavisnosti od uzrasta, u prilici su da izaberu da se bave fudbalom, košarkom, odbojkom, tenisom, boksom, borilačkim veštinama, kajakom, plivanjem ili šahom. Besplatni treninzi za sve sportove održavaju se u Sportskom centru „25. maj – Milan Gale Muškatirović”, a vode ih stručni treneri, u popodnevnim terminima, od 16 do 20 sati, kako bi roditelji mogli da dovedu svoju decu.

Opštepoznata činjenica je da bavljenje fizičkom aktivnošću povoljno utiče na pravilan psihofizički razvoj dece, što je posebno važno u današnjoj eri kompjutera, igrica i mobilnih telefona.

“Veoma nam je važno da ulažemo u razvoj sporta i sportskih programa u cilju podsticanja najmlađih da se bave sportom. Upravo iz tog razloga, naša opština je u proteklom periodu realizovala veliki broj besplatnih školica sportova za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta”, istakao je Radoslav Marjanović, predsednik Gradske opštine Stari grad.

Da je zdravlje dece na prvom mestu, pokazuje i podatak da je svim vaspitnim ustanovama na Starom gradu obezbeđeno 174 prečišćivača vazduha imajući u vidu da Stari grad čini saobraćajno, prometno i centralno, urbano jezgro našeg grada, pa je briga o kvalitetu vazduha jedan od glavnih prioriteta.

Čistiji vazduh unutar vrtića

„Opština Stari grad želi da našim najmlađim sugrađanima omogući da svoje detinjstvo provedu u bezbednom okruženju. Naš cilj je da deca tokom dana borave i uče u zdravijim uslovima, na svežijem i čistijem vazduhu. Ovim savremenim aparatima opremili smo 174 učionice i vaspitne sobe”, istakao je predsednik Radoslav Marjanović.

Prijave za besplatne programe za decu mogu popuniti roditelji, uz personalizovanu karticu „Stari grad misli na tebe”. Informacije o svim besplatnim programima mogu se dobiti u Uslužnom centru opštine Stari grad (ulaz iz Nušićeve ulice) ili putem telefonskog poziva na broj 0800/07-77-75. Radno vreme Uslužnog centra je radnim danima od 8 do 16 časova.

Bonus video:

00:43

Zastave Srbije i Kine na Kuli Beograd

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.