KRKLJANAC! Žena se požalila kroz šta prolazi u Javnom prevozu u Beogradu, a onda je dobila odgvor nadležnih! (FOTO)
GSP, ilustracija, Foto: Twitter printscreen

uh...

KRKLJANAC! Žena se požalila kroz šta prolazi u Javnom prevozu u Beogradu, a onda je dobila odgvor nadležnih! (FOTO)

Građani u Beogradu takođe ne poštuju sve propisane mere bezbednosti u Javnom prevozu

Objavljeno: 12:12h

Javni prevoz u Beogradu obnovio se 8. maja u istom obimu i na isti način, kao i pre odluke o njegovom ukidanju tokom vanrednog stanja, što znači da mogu da ga koriste svi građani, a ne samo zaposleni kako je prvobitno odlučeno.

Posle zahteva predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nove odluke Republičkog kriznog štaba kojom je obavezna instrukcija o organizovanju javnog prevoza pretvorena u preporuku, Sekretarijat za javni prevoz dao je instrukcije prevoznicima i uputio apel građanima.

Kako je precizirao gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, javni prevoz u Beogradu obnovio se u četiri sata ujutru 8. maja na isti način kao pre Odluke o ukidanju javnog prevoza.

"Javni prevoz mogu da koriste svi građani, a ne samo zaposleni. Za korišćenje javnog prevoza mogu da se koriste sve postojeće karte kao i pre Odluke o ukidanju javnog prevoza u vanrednom stanju. Pošto javni prevoz mogu da koriste svi građani, ukidaju se redari koji su uvedeni na osnovu instrukcije Republičkog kriznog štaba radi kontrolisanja ko koristi javni prevoz", kazao je nedavno Vasiljević.

Građani Srbije sve više koriste javni prevoz i polako sa rada od kuće prelaze na regularan rad iz svojih firmi ili kancelarija. Samim tim, gužve postaju sve veće, a jedna korisnica Tvitera ovekovečila je kako to zapravo izgleda u praksi.

- Molim@prijavi_problem da zahteva od GSP da vrati na redovno stanje polaske. Ne može radnim danima da bude subotnji red vožnje, prevelika je gužva. Ovo je 17, jutros u 6:00 na Franšu, napisala je ona na Tviteru.

Ona se požalila da je atmosfera radnim danima ista kao i vikendima što se najviše odnosi na gužve, a uskoro je od nadležnih i dobila odgovor.

Ipak, mnogi su konstatovali da ni građani ne nose rukavice, kao i da nisu adekvatno zaštićeni.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.