Muke Bus plusa: Putnici sve gori, neće da pokažu ličnu kartu, pa to ti je!
Foto: Dado Đilas

Problem za problemom

Muke Bus plusa: Putnici sve gori, neće da pokažu ličnu kartu, pa to ti je!

"Ne žele da pokažu svoju kartu, iako znamo da je imaju, ali ne želi da je pokaže. Ništa, jednostavno neće da pokaže kartu i to je to, nema tu nekih objašnjenja rasprava, jednostavno kaže da neće da pokaže", kaže Branislava Popović, kontrolorka
Objavljeno: 09:02h

Još pre dve nedelje Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka Rodoljub Šabić ocenio je da je odluka Skupštine grada da kontrolori putnicima bez karte uručuju elektronske prekršajne prijave protivzakonita, pa su tako nastali novi problemi za ovu firmu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U Bus plusu tvrde da su namerom da kontrolor elektronskim putem prosleđuje komunalnoj policiji podatke građana planirali da ubrzaju uručivanje prekršajne prijave, a da su reči Rodoljuba Šabića pojedinci pogrešno protumačili i da su njihovi kontrolori sada u dodatnom problemu.

Veliki broj Beograđana u gradskom prevozu i dalje se švercuje, zbog čega je GSP godinama ozbiljan gubitaš. U želji da nešto promeni grad je početkom septembra usvojio novu odluku. Njena primena nije ni počela, ali je upozorenje da je nezakonita dovelo do toga da, kako tvrde u Bus plusu, neki putnici odbijaju i dosad uobičajenu saradnju sa kontrolorima.

"Ne žele da pokažu svoju kartu, iako znamo da je imaju, ali ne želi da je pokaže. Ništa, jednostavno neće da pokaže kartu i to je to, nema tu nekih objašnjenja rasprava, jednostavno kaže da neće da pokaže", kaže Branislava Popović, kontrolorka Bus plusa.

A nova odluka, uveravaju u firmi zaduženoj za naplatu karata u gradskom prevozu, praktično nije promenila ništa u odnosu na dosadašnju.

"Nemaju i dalje kontrolori pravo da bez dozvole i saglasnosti traže bilo kakvi dokument za identifikaciju za to je ovlašćena jedino komunalna policija koja inače pruža asistenciju za takve situacije kada je neko zatečen bez karte, a ne želi da se identifikuje. Ova odluka je samo stavila obavezu nekoga da se identifikuje, bez toga je nemoguće vršiti kontrolu", kaže Goran Pejić, advokat Bus plusa.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.