SRPSKA PORODICA IZGUBILA TORBICU PUNU PARA NA LETOVANJU: Penzioner iz Italije oduševio svojim gestom
Foto: Profimedia

SVAKA MU ČAST

SRPSKA PORODICA IZGUBILA TORBICU PUNU PARA NA LETOVANJU: Penzioner iz Italije oduševio svojim gestom

Kako su preneli italijanski mediji, Italijan je tog dana izašao na aperitiv sa svojom ženom u seoski bar Pognana Lario

Objavljeno:

Dario Peduci (63) penzioner iz Ponjane Lario u Italiji, u sredu je našao torbicu u kojoj je bilo blizu 10.000 evra, a koju je proodica iz Srbije izgubila na jezeru Komo u Italiji, gde borave kao turisti.

Kako su preneli italijanski mediji, Italijan je tog dana izašao na aperitiv sa svojom ženom u seoski bar Pognana Lario. U jednom trenutku naišao je na tašnu na podu i nije ostao ravnodušan.

- Podigao sam torbicu i odmah sam shvatio da je vlasnik tu torbicu izgubio ili da je ukradena. Otvorio sam je i unutra video brojne novčanice. Delovalo je kao veliki novac i nisam razmišljao o tome već sam odmah otišao u policijsku stanicu koja se nalazi nedaleko odatle, i predao im torbicu - rekao je pošteni pronalazač za italijanske medije.

U torbici je, kako je kasnije saznao, bilo skoro 10.000 evra.

- Za nas je to bila više nego prirodna stvar, o tome da li treba da vratimo novac nismo ni razmišljali - rekao je ovaj Italijan koji je te večeri bio sa suprugom Marijom Gracijom, a onda dodao:

- Sa karabinjerima smo prebrojali pare i videli da ima više od 9.000 evra i nekoliko novčanica u dinarima. Napisao sam izjavuj, a karabinjeri su u međuvremenu koristeći dokument koji je bio u torbici brzo pronašli vlasnika.

Ubrzo je utvrđeno da torbica sa novcem pripada Srbinu (28), koji je u Italiju došao sa suprugom, dvoje dece i taštom.

- Kada su ih pozvali da dođu da preuzmu torbu bili su oduševljeni. Odmah su nam se zahvalili i nudili nagradu od 500 evra, ali supruzi i meni se to učinilo kao previše, pa nismo želeli da uzmemo. Smatramo da je to prirodna stvar i da nema potrebe za nagradom - rekao je ovaj Italijan koji je spasio jedno porodično letovanje i dodao:

- To nije naš novac i bilo je normalno da ga vratimo. Mi imamo našu penziju, koja nam je sasvim dovoljna za život. Drago mi je što sam vratio izgubljeni novac, jer znam da vlasnicima treba i da bi sigurno zapali u određene probleme da su ostali bez sume, koja nije uopšte mala.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.