Predstavljen Weekend.16 program - najvažnije teme iz sveta medija, komunikacija i biznisa u septembru u Rovinju
Tomo Ricov, Foto: Promo

posetite

Predstavljen Weekend.16 program - najvažnije teme iz sveta medija, komunikacija i biznisa u septembru u Rovinju

Weekend predstavio prvi festivalski video kreiran uz pomoć AI tehnologije

Objavljeno:

U čemu je tajna uspeha trapa, možemo li pobediti veštačku inteligenciju i kako izgraditi kompaniju i ne prodati je na vrhuncu slave, samo su neke od tema koje će začiniti septembarsko okupljanje stručnjaka i entuzijasta iz sveta komunikacija, marketinga i biznisa na Weekendu.16. Aktuelne teme i najnoviji trendovi su u rasporedu programa ovogodišnjeg Weekend Media Festivala koji će se održati u Rovinju od 21. do 24. septembra u prostorijama stare Tvornice duhana, a koje su najavljene i na Weekend druženju u centru Zagreba gde su se odazvali Zoran Šprajc, Damir Smrtić, Petar Štefanić, Hajdi Ćenan i mnogi drugi.

Weekend Media Festival oduvek je bio lider u praćenju i pomeranju najnovijih trendova u medijima i komunikacijama. Ove godine najveća novina je integracija veštačke inteligencije u organizaciji festivala. Kao istinski lider u postavljanju trendova, Weekend prvi put ima promo video napravljen uz pomoć AI tehnologije koji možete pogledati ovde.

Weekend.16 je tako otvorio vrata novim kreativnim horizontima, pa će se u sklopu programa održati When AI Meets Creation, izložba fotografija kreiranih uz pomoć veštačke inteligencije. Panel AI era: Inoviraj, implementiraj, dominiraj powered by UGP takođe će se baviti ovom aktuelnom temom, a više o tome ćemo saznati od Dražena Oreščanina, Ace Momčilovića i Hajdi Ćenan pod moderatorskom palicom Dražena Tomića.

Već punih 16 godina Festival ispunjava svoju misiju da donosi niz edukativnih tema i gorućih pitanja koja privlače najveća imena iz sveta medija, komunikacija i poslovanja. Tako će na ovogodišnjem programu biti reči o TV formatima koji su opstali u borbi protiv novih medija na panelu TV Survival Kit, a svoja TV iskustva podeliće panelisti Mia Kovačić, Joško Lokas i Antonija Blaće s moderatorom Petrom Štefanićem. (P)ostati nezavisan ključ je za svaki lični i profesionalni uspeh, pa panel Kako (p)ostati nezavisan s Ivanom Bešlićem i Nikolom Dujmovićem, osnivačima Sofascorea i SPANA, dve najbrže rastuće hrvatske IT kompanije, publici otkriva kako i zašto se ne prodati na vrhuncu slave. Svaka greška sa sobom nosi potencijal za rast ako je sagledamo kao priliku za učenje, a o tome Gde PR-ovci greše razgovaraće Ivana Galić Baksa, Tomislav Klauški i Vladimir Preselj s moderatorkom Nevenom Rendeli Vejzović.

1 / 5 Foto: Promo

Kako su preduzetnici predstavljeni u medijima i zašto su uvek “kontroverzni”, saznajte na panelu Kontroverzni preduzetnik od Aleksandra Stankovića, Zorana Šprajca, Tihomira Ladišića, Zorana Turkovića i Hrvoja Bujasa. Osim toga, Goran Vinčić, Tin Vodopivec i Zoran Kesić će na Weekendu istražiti humor u regionu i otkriti Šta je tu smešno. Panel Trap od Vardara pa do Triglava će svim posetiocima omogućiti da istraže muzički fenomen koji je zarazio ceo region i upoznaju trap svet.

Relja, jedan od najpoznatijih regionalnih trepera i Đorđe Trbović, direktor i izvršni producent izdavačke kuće IDJ videos, uz Zembo Latifu koji je dobro poznato ime rap scene, otkriće da li je trap ono što je r’n’r bio nekad. Da ne ostane samo na priči, uživo će svirkom sve objasniti Grše. Svojom vizijom i rušenjem rekorda na hit listama, potvrdio je status jednog od najznačajnijih izvođača na regionalnoj muzičkoj sceni. Osim ovog muzičkog fenomena, posetioce očekuje Tulum velikog Perice uz Dinu Antonića i DVP bend ali i još dobrih svirki uživo i žurki.

Od svojih samih početaka, Weekend je sinonim za povezivanje različitih industrija jer okuplja domaće i svetske stručnjake iz različitih oblasti. Ove godine će tako najistaknutije ime biti singapurski diplomata i bivši predsednik Saveta bezbednosti UN-a Kishore Mahbubani, a program će obeležiti najpoznatija Hrvatica u svetu luksuzne mode Tanya Golesic, jedan od najcenjenijih ratnih fotografa Jan Grarup, legenda reklamnog sveta Ralph Van Dijk, jedan od vodećih hrvatskih astronoma Korado Korlević i mnogi drugi.

Uz zabavu za pamćenje, aktuelne teme, zanimljive diskusije, ovogodišnji program obogatiće i Weekend bioskop u sklopu kojeg će biti premijerno prikazan dokumentarni serijal Sretni gradovi: Kopenhagen, autorice i novinarke HRT-a Martine Validžić.

Weekend i dalje prati trenutne trendove i pitanja i predstavlja prostor gde se mogu pronaći odgovori i rešenja. Detaljan program možete pronaći ovde, a sve novosti možete pratiti putem Facebook, Instagram i Linkedin profila.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.