Weekend.16: Kako je lučka Rijeka postala turistički biser Jadrana?
Foto: Promo

WMF

Weekend.16: Kako je lučka Rijeka postala turistički biser Jadrana?

Women’s Weekend sledeće godine od 7. do 10. marta ponovno u Rijeci

Objavljeno:

U poslednjih nekoliko godina u Rijeci su se otvorile brojne prilike za revitalizaciju infrastrukture, kulturno-ekonomskih objekata, ali i jačanje turističkih potencijala. Upravo put turističke transformacije Rijeke obeležava organizacija brojnih manifestacija, poput Riječkog karnevala, Women’s Weekenda, Fiumanke i Rijeka Adventa koji su doprineli unapređivanju turističke ponude i transformaciji koju potvrđuju i brojke, s obzirom da se Rijeka u prvih pet meseci našla na spisku 10 najboljih turističkih destinacija u Hrvatskoj.

Panel pod nazivom „Svi mi pričaju o Rijeci – Nova rije(č)ka perspektiva“ koji je održan u okviru Weekenda.16 bio je posvećen ostvarenju punog potencijala grada Rijeke kroz turističku ponudu koju obogaćuje sve više društvenih i kulturnih događanja, ali i značajnih projekata koje otvaraju brojne prilike za revitalizaciju infrastrukture grada i kulturno-gospodarskih objekata - od novog kvarta kulture, nove biblioteke, autobuskog kolodvora pa sve do nove nautičke marine. Uz ACI marinu Rijeka, kao jedan od najvećih projekata istaknut je Rijeka Gateway čija vrednost iznosi 200 milijuna eura u prvoj fazi realizacije, osiguravajući 300 novih radnih mesta.

“Upravo će ovaj projekt pridoneti razvoju riječke luke, ali i celog riječkog prometnog pravca”, poručio je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i dodao da je u fazi realizacije mnogo novih projekata, investicija i aktivnosti koje Rijeku guraju napred. “Smatram da se to vidi gotovo na svakom koraku i da je sve više ljudi počelo da menja percepciju o Rijeci. Polako se događa tranzicija i transformacija Rijeke iz nekada industrijskog grada u grad urbanog turizma, novih tehnologija i grad razvojno povezan sa našim univerzitetom i naukom“, rekao je Filipović.

1 / 8 Foto: Promo

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa ističe da je velika pažnja usmerena i na brendiranje turističke ponude te su u toku projekti razvoja i promocije aktivnog odmora i kulturne baštine Rijeke i Riječkog prstena, a pokrenuto je i nekoliko projekata s ciljem pozicioniranja gastronomske ponude. Među njima se ističe i projekat Riječke gastronomske luke koji će olakšati odabir ugostiteljskih objekata i građanima i turistima, ali i predstaviti ponudu razvijenu prema specifičnim zahtevima. Tu svakako treba spomenuti Nebo Restaurant & Lounge poznatog šefa kuhinje Denija Srdoča koji se može pohvaliti Michelinovom zvezdicom.

Ovom prilikom najavljeno je i novo izdanje Women’s Weekend festivala koji će se održati od 7. do 10. marta 2024. na novoj lokaciji Art-kvart, a veći deo programa održaće se u Muzeju moderne i savremene umetnosti. Konferencija će tako u Rijeci ponovno okupiti važna imena regionalne i svetske scene s ciljem povezivanja i osnaživanja žena. „Osim brojnih uticajnih govornika i dodatnog sadržaja u obliku radionica, wellnessa i networkinga, ova konferencija svojim inovativnim karakterom obogaćuje ponudu Rijeke, ali i učvršćuje njenu poziciju kao mesta na kojem se rađaju ravnopravnost i kultura“, objasnila je moderatorka Nevena Rendeli Vejzović, direktorka agencije Prime Time komunikacije, na panelu koji je završen predstavljanjem i degustacijom kvarnerske gastro i vinske ponude.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.