"MENE MAMA TUČE GDE STIGNE..." Ovaj snimak dece iz Srbije iz 1981. godine otkrio je BOLNU ISTINU (VIDEO)
Deca, Foto: TikTok/Printscreen/Kroz istoriju

POTRESNO

"MENE MAMA TUČE GDE STIGNE..." Ovaj snimak dece iz Srbije iz 1981. godine otkrio je BOLNU ISTINU (VIDEO)

Danas ne možemo zamisliti da đaci odgovaraju ovako

Objavljeno:

"Ja dobijam batine jedanput, dva puta na dan. Ja dobijam kaišem i boli, Ja dobijam batine prutom i puno su jake" - su rečenice kojima je započet video iz 1981. godine u kojoj mali đaci odgovaraju na pitanje da li dobijaju batine. Video je odjeknuo društvenim mrežama, a evo o čemu se radi.

"Ko te tuče i po čemu?" sledeće je pitanje upućeno đacima, a nakon toga su odgovorili šta misle da li su batine neophodne i zašto.

Danas ne možemo zamisliti da đaci odgovaraju ovako, a evo šta su rekli te, ne tako davne, 1981. godine. "Pa jesu. Pa, kad deca ne mogu nešto da shvate, onda se malo, mozak se prodrma i onda sve shvate", odgovorio je dečak rečima koje je verovatno čuo od tate ili mame.

Pitanja "Čime te tuku?" i "Sećaš li se nekih batina?" iskreno teraju suze na oči, i prosto verujemo da mnogima nije lako da čuju ovakve reči iz usta tako slatke dece.

Komentari su se na Tviteru, naravno, samo nizali.

"Žalosno svedočanstvo. Govori koliko roditelji nisu imali vremena za decu", napisao je jedan korisnik, na šta je drugi brzo odgovorio: "Dobri smo mi ispali u kakvom idiotskom društvu smo odrastali i na koji način su nas vaspitavali. Pa ovaj mulj u kome živimo je upravo direktna posledica ovog zlostavljanja."

Dok su neki bili za batine, "Treba zadržati batine. Ne znam zašto se zabranjuju?"

Bonus video:

00:53

KONZUMIRAJU GA I DECA MLAĐA OD 10 GODINA, A SAMO DVE DRŽAVE OGRANIČILE UPOTREBU OVOG PIĆA! Kurir pita građane da li su konzumenti

(Espreso / Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.