RODITELJI NASILNE DECE ĆE MORATI DA PLATE ČAK 10 PUTA VIŠE: Sve o izmenama i dopunama ZAKONA, ovo je NAJEFEKTNIJE
Nasilje u školi, Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Profimedia

KAZNA ZA NASILNU DECU

RODITELJI NASILNE DECE ĆE MORATI DA PLATE ČAK 10 PUTA VIŠE: Sve o izmenama i dopunama ZAKONA, ovo je NAJEFEKTNIJE

Reporter Kurira Saša Dobrijević potražio je odgovore na ova pitanja kod Katarine Šćepanović, član Glavnog odbora Foruma beogradskih gimnazija

Objavljeno: 15:05h

Izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, sada su povećane obaveze i kazne za nasilne učenike, ali i roditelji nasilne dece,za njihovo loše ponašanje,moraće mnogo više da plate.

Umesto dosadašnjih 10.000, roditelji će izdvajati do čak 100.000 dinara.

Reporter Kurira Saša Dobrijević potražio je odgovore na ova pitanja kod Katarine Šćepanović, član Glavnog odbora Foruma beogradskih gimnazija.

02:26

KAZNA ZA RODITELJE UVEĆANA ZA DESET PUTA! Izmene i dopune Zakona za nasilnu decu: Ovo je NAJEFEKTNIJA MERA, tiče se dosijea!

- Čini mi se da je najefektnija mera koju pozdravljamo svi, činjenica da će učenik morati da ostane u istoj školi do okončanja disciplinskog postupka. Smatram da je to jako dobro, jer se u praksi dešavalo da deca prelaze u drugu školu dok je u toku disciplinski postupak. Takvim potezom, faktički ostaju bez mrlje u tzv. dosijeu. Što se tiče novčanih kazni, treba sačekati praksu, jer su se stvari propisivale, ali se nisu sprovele - započela je Šćepanović, pa dodala:

- Smatram da niti jedna kazna nije bitna koliko je prevencija, mislim da je u njoj ključ, sa decom treba raditi i pratiti. Veliku ulogu igraju roditelji, a kazne kao takve smatram da stižu kasno.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.