U OVOM SRPSKOM GRADU JOŠ NIJE REGISTROVAN GRIP: Dr Stefanović apeluje na jednu grupu građana da urade...
Foto: Profimedia, Filip Plavčić

virusi

U OVOM SRPSKOM GRADU JOŠ NIJE REGISTROVAN GRIP: Dr Stefanović apeluje na jednu grupu građana da urade...

Prema njegovim rečima povremeno se javljaju pacijenti sa simptomima i respiratornim tegobama sličnim gripu ali gripa u Pirotu još uvek nema

Objavljeno: 12:53h

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" u prvoj nedelji januara prijavljeno je preko 8 i po hiljada slučajeva obolevanja sličnih gripu, U Pirotu za sada nema prijavljenih slučajeva i sumnje na grip, kaže dr Miloš Stefanović iz Zavoda za javno zdravlje Pirot, pišu pirotskevesti.rs.

Vakcinu protiv sezonskog gripa primila su 3.753 lica na teritoriji Pirotskoig okruga. Vakcinacija je još uvek u toku i svi oni koji nisu primili vakcinu a pripadaju nekoj od rizičnih kategorija mogu da se vakcinišu, kaže dr Stefanović.

Prema njegovim rečima povremeno se javljaju pacijenti sa simptomima i respiratornim tegobama sličnim gripu ali gripa u Pirotu još uvek nema.

Batut, Grip
foto: Dado Đilas / Zorana Jevtić

Širenju virusa pogoduju okupljanja, proslave i putovanja koja su karakteristična za ovo doba godine. U svim okruzima u Srbiji beleži se porast broja obolelih od oboljenja sličnih gripu.

Na teritoriji Srbije registrovan je srednji intenzitet aktivnosti virusa gripa i regionalna geografska rasprostranjenost. Kako se navodi, najviše stope obolevanja beleže se u uzrasnim grupama do četiri godine i od pet do 14 godina.

Bonus video:

02:54

KORONA JE SADA EPIDEMIJA MLADIH: U Nišu otvorena ambulanta za decu od 8 do 14

(Espreso/Telegraf/E.S./pirotskevesti.rs/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.