I PORED SMRTI BEBA, ANTIVAKSERI UBEĐUJU RODITELJE DA NE VAKCINIŠU DECU: Komentar majke iz Srbije je SRAMAN! (FOTO)
Vakcina, Foto: Profimedia

jezivo!

I PORED SMRTI BEBA, ANTIVAKSERI UBEĐUJU RODITELJE DA NE VAKCINIŠU DECU: Komentar majke iz Srbije je SRAMAN! (FOTO)

Pojedini roditelji antivakseri počeli su da tvrde kako su njihova deca dobila fras zbog vakcina

Objavljeno:

Uprkos tome što se deca i dalje razboljevaju pa čak i umiru od zaraznih bolesti poput velikog kašlja i malih bolja iako decenijama postoje vakcine koje dokazano uspešno štite od smrti i komplikacija bolesti, pojedini roditelji i dalje šire teorije zavare protiv vakcinacije.

Time ne samo da ugrožavaju svoju decu, već takvim postupcima mogu da ugroze i one koji ne mogu biti vakcinisani zbog zdravstvenih razloga.

Naime, pojedini roditelji antivakseri počeli su da tvrde kako su njihova deca dobila fras zbog vakcina, a jedna majka antivakserka rekla je da svoje dete neće vakcinisati, makar ga ne primili u školi!

Na društvenim mrežama u grupama posvećenim roditeljima antivakserima i nevakcinisanoj deci dele se svakakvi opasni saveti.

Nedavno je jedna majka povezala fras sa vakcinom.

- Da li ima neka majka kojoj dete ima fras? Dete je vakcinisano po rođenju u Bosni. U Nemačkoj je primila MMR zbog vrtića. Ćerka od godinu dana je dobila prvi fras. Sad joj je 5. Ako može neka majka da mi se javi koja ima isti problem sa detetom - napisala je jedna majka u grupi posvećenoj nevakcinisanoj deci.

Antivakseri na mrežama
Antivakseri na mrežamafoto: Prinstcreen/Društvene mreže

Komentari su bili šokantni.

Antivakserka
Antivakserkafoto: Prinstcreen/Društvene mreže

- MMR vakcine su užasne i oštećuju decu. Nikada ne bih dala svom detetu da je primi pa makar ne išlo u školu. Škola je danas i onako ....., više ćete dete naučiti kod kuće nego što će ono u školi. A tamo mogu još i da ga prebiju - napisala je jedna majka.

Bilo je i onih koji su pisali da fras nema veze sa MMR vakcinom.

Pojedini antivakseri idu toliko daleko, a o tome govori i podatak da roditeljima dece obolele od velikog kašlja savetuju lečenje vitaminom C i magarećim mlekom!

Podsetimo, virusolog profesorka Ana Banko objasnila je da vakcinacija koja se danas primenjuje spasava čak pet života svakog minuta, ali da su roditelji često u šumi dezinformacija.

(Espreso / Kurir / Mina Branković / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.