Vlaška magija na delu! Išla sam kod Vlajne da mi pomogne, moj život je upropašćen!
Foto: Print Screen Youtube

Istinita priča

Vlaška magija na delu! Išla sam kod Vlajne da mi pomogne, moj život je upropašćen!

Čudan deo Srbije, rekli bi mnogi, ali ako gledate to na pravi način, možemo slobodno da kažemo da je to srpski Nju Orleans
Objavljeno: 20:08h

Naravno da sam čula sve što treba o vlaškoj magiji, upozoravali su me da su žene sklone da napakoste drugima, pogotovo ako je u pitanju žena koja se dopada recimo njihovom mužu, dečku, simpatiji... Ne treba ni da pominjem da je devojka iz Beograda u roku od nekoliko dana bila u centru pažnje, sa popularnošću došla je i mržnja, ljubomora, a samim tim i magija, kletve i haos!

Moja prijateljica koju sam stekla baš tamo, imala je porodičnih problema. Verovalo se da je neka žena bacila kletvu na njihovu kuću i "odvela" joj oca. I zaista je tu svačega bilo. Sećam se ustanem ujutru kod nje kući, izađem napolje i vidim ubijenu štenad ispred praga. Sliku njene majke u krvi u potoku pored...Da, u srpskom Nju Orleansu je gore nego što možete da zamislite.

Vlah Woman, Homolje, Serbia

Jednog dana, majka moje prijateljice rešila je i da sama ode kod neke babe i proba da reši problem i to crnilo koje joj je visilo nad kućom. Pošla sam sa njom kako bih joj pravila društvo, a ni slutila nisam šta me čeka.

Otišle smo upravo na onu misterioznu planinu Miroč sa početka teksta, donekle kolima, a ostatak puta peške jer puta više ni bilo nije. Stigli smo do male kuće od blata. Ispred nje svoja posla gledalo je jedno 30-ak pasa.Sa strepnjom smo prilazile kući na kojoj su bile okačene zaista uvrnute lutke.

Baba nas je dočekala, kao da je znala da dolazimo i pričala je na vlaškom što je meni predstavljalo problem, ali imala sam dobro prevodioca. Pogledala me je i odmerila od glave do pete i pitala ko sam ja. Objasnili su joj da sam kućni prijatelj, da sam iz Beograda, ali babin pogled kao da je dosezao u nadublje misli mog mozga, tela i duše. Teško za opisati, ali je bilo tako.

Nekoliko sekundi kasnije, baba mi je rekla da uđem unutra.

- Prvo ona!

foto: Print Screen Youtube

Šta sam drugo mogla da uradim, nego da pođem za njom. Dok sam prelazila prag i ulazila u mračnu kuću, sa moje leve strane stajale su police, a na njima nešto što mi je zaledilo krv u žilama. Zmijska koža, vučji jednjak, i mnoge druge stvari koje nisam ni želela da znam šta su.

- Jel su ti se pojavila neka obeležja na telu? Mladeži, belezi?, pitala me je baba. - Meni? Ne, nisam primetila. - Jel? Skini se!

foto: Print Screen Youtube

Zbunjena sam pogledala u prijateljicu koja mi je samo klimnula glavom u znak odobrenja i ja sam razumela da je pametno da to uradim. Skinula sam pantalone, majicu...ostala sam u gola u jezivoj prostoriji dok je baba krunila kukuruz i govorila neke čudne vlaške reči zatvorenih očiju.

Prišla mi je i rekla:

- A ovo? Otkada je ovo? - Hmm, ne znam. Od skoro, nisam obratila pažnju.

Obe smo gledale u moje mladeže ispod pupka u obliku jasnog slova "S".

- Ti si dete obeležena. Ti si problem. Za sebe ali i za druge. Ti si đavolje dete i Sotona te obeležio za sebe! - (smeh) Šta sam ja? Ma dajte molim vas! Šta to uopšte znači?

foto: Printskreen/youtube
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.