Istraži, prikaži: Noć istraživača 30. septembra u 11 gradova Srbije! (FOTO)
Foto: Promo

Fešta na ulicama i trgovima

Istraži, prikaži: Noć istraživača 30. septembra u 11 gradova Srbije! (FOTO)

Noć istraživača je jedinstvena mešavina različitih naučnih disciplina, kvizova, muzike, igara i radionica. Ona je mešavina prošlosti i budućnosti, naroda i puteva, znanja i kultura
Objavljeno:
foto: Promo

Volim da čitam, da igram društvene igre, treniram, nikada nisam bez muzike, a filmove gledam kada imam slobodno vreme”, dodaje Bojan.

Marjana Brkić je molekularnu biologiju upisala i završila zbog pitanja kako se molekuli pretvaraju u misli, tj. kako fizičko prelazi u psihičko u mozgu. Danas se bavi neuronaukama, konkretnije ispituje uzroke nastanka Alchajmerove bolesti.

“Noć istraživača postoji sa ciljem da smanji jaz između nauke i javnosti, ali i da bi se pružila mogućnost našim sugrađanima da uživaju i u nekom sasvim drugačijem, interaktivnom i edukativnom vidu zabave. Sa druge strane, za nas, naučnike ovaj događaj predstavlja priliku da se u jednoj neformalnoj atmosferi upoznamo i zbližimo, čime se kreiraju temelji za buduću saradnju”, napominje Marjana koja se u slobodno vreme bavi jogom za koju veruje da je dobra jer uči strpljenju što je naučnicima potrebno.

Jedno od najvažnijih otkrića u oblasti kojom se bavi je, prema njenom mišljenju, da se sećanja mogu modifikovati: “U trenutku dok ih se prisećamo, uz korišćenje određenih lekova, ružna emocija vezana za sećanja se skoro skroz može izbrisati”.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.