OVIM TRIKOM PLATITE PUTOVANJE PO 50 ODSTO NIŽOJ CENI I UŠTEDITE NOVAC: Ponovo poskupljuju TURISTIČKI ARANŽMANI!
Putovanje, Foto: Profimedia

VAŽNO

OVIM TRIKOM PLATITE PUTOVANJE PO 50 ODSTO NIŽOJ CENI I UŠTEDITE NOVAC: Ponovo poskupljuju TURISTIČKI ARANŽMANI!

Od 1. januara turističke agencije vraćaju putnicima koji nisu iskoristili svoje zamenske vaučere za vreme pandemije korona virusa

Objavljeno:

Mnogi već sada gledaju aranžmane za naredno letovanje. Takozvane "first minute" ponude nude velike popuste i već sada ima mnogo rezervacija.

Kako Vladimir Vlaho ispred turističke agencije "Juta" kaže, interesovanje je veće nego što su turističke agencije očekivale.

- First minute ponude su počele još u oktobru, veliko je interesovanje. To veoma znači turističkim agencijama koje su usled kovida u teškom periodu. Sezona 2022. bila je dobra. Ove godine bilo je poskupljenja što se tiče hotelskog smeštaja i avio prevoza. Sada očekujemo nova poskupljenja koja su izvesna, jer agencije uglavnom imaju potpisano za narednu godinu - rekao je Vlaho.

Poskupljenja za turističke aranžmane su izvesna.

- Poskupljenja su oko 10 odsto, neka su više, neka manje, u zavisnosti od države. Putnici mogu očekivati poskupljenja, ali agencije će im izaći u susret sa ratama, čekovima itd. pokušavaćemo da ublažimo poskupljenja - kaže Vladimir Vlaho.

1 / 4 Foto: Profimedia

Ukoliko se putnici odluče za first minute ponudu, Vlaho kaže da mogu uštedeti i do 50 odsto pri uplati.

- Oni koji se odluče da uplate letovanje ranije u first minute ponudi mogu da uštede i do 50 odsto, što znači da letovanje ispada jeftinije nego što je bilo pre korone - rekao je Vlaho.

Od 1. januara turističke agencije vraćaju putnicima koji nisu iskoristili svoje zamenske vaučere za vreme pandemije korona virusa.

Da biste došli do svog novca, potrebno je da se javite agenciji kod koje imate izdatu potvrdu o zamenskom putovanju.

- Potrebno je da se putnici jave svojim agencijama od kojih imaju izdate potvrde o zamenskom putovanju. Agencija će kontrolisati da li putnik zaista ima to pravo. Putnici bi trebalo da ostave broj tekućeg računa agenciji i nakon toga će krenuti sa isplatom. Broj zamenskih vaučera je ogroman - preko 70 miliona evra. Ako uzmemo u obzir to da je iskorišćeno vaučera u iznosu preko 65 miliona evra do sada. Prema našim procenama, ostalo je oko desetak odsto neiskorišćenih vaučera - objasnio je Vlaho gostujući na TV Prva.

(Espreso / Blic / TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.