TRINAESTA PENZIJA NA DELU! Ministar o novoj pomoći našim penzionerima
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić

POMOĆ PENZIONERIMA

TRINAESTA PENZIJA NA DELU! Ministar o novoj pomoći našim penzionerima

Ideja je da oni koji nemaju i nikada neće imati penziju i druge prihode dobiju takozvanu socialnu - garantovanu penziju

Objavljeno:

Lider PUPS - Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije Milan Кrkobabić izjavio je danas u Čačku, povodom najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će svi penzioneri u Srbiji dobiti jednokratnu pomoć od 20.000 dinara, da je to "13. penzija na delu".

Kako je saopšteno iz PUPS – Solidarnost i pravda, Кrkobabić je to istakao na skupu u okviru Jesenjeg karavana PUPS-a pod sloganom „Pravedna preraspodela narodnih para“.

„Naša ideja je da svi oni koji imaju preko 65 godina i 63,5 za žene, a nemaju i nikada neće imati penziju i druge prihode dobiju takozvanu socijalnu – garantovanu penziju ne manju od 100 evra. To je nešto za šta ćemo se boriti mi ovde i svih 130 gradskih i opštinskih odbora PUPS-a širom Srbije. Кao što smo se izborili da naš stav ‘3 P’ – da penzije prate plate bude ključni danas za Srbiju, sada je na delu takozvana 13. penzija sa ovih 20.000 dinara, izborićemo se i za socijalnu – garantovanu penziju“, rekao je Кrkobabić.

1 / 4 Foto: Beta Dragan Gojić

Potpredsednik PUPS-a Vladimir Goati obrazložio je institute nove socijalne politike za koju će se PUPS zalagati u skladu sa proklamovanim vrednosnim stavom „Pravedna preraspodela narodnih para“, što su prema njegovim rečima, socijalna – garantovana penzija i 13. penzija.

Na skupu, kome je prisustvovalo 33 gradskih i opštinskih odbora Rasinskog, Raškog, Moravičkog, Zlatiborskog, Кolubarskog i Mačvanskog okruga, istaknuto je da je 130 opštinskih i gradskih odbora PUPS-a širom Srbije, „akciono osposobljeno i da spremno ulaze u završnu fazu predstojećih izbora na svim nivoima“.

Bonus video:

01:48

ZBOG ČEGA PENZIONERI I DALJE RADE I TO NAJTEŽE POSLOVE?

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.