U OVIM RADNJAMA VAŽE VAUČERI OD 6.000 ZA DECU: Do kada možete da ih iskoristite i šta ako vam dete NE IDE U VRTIĆ
Foto: Petar Aleksić

korisno

U OVIM RADNJAMA VAŽE VAUČERI OD 6.000 ZA DECU: Do kada možete da ih iskoristite i šta ako vam dete NE IDE U VRTIĆ

Vaučere dobijaju sva deca u Beogradu do 19 godina

Objavljeno:

Podela novogodišnjih vaučera u iznosu od 6.000 dinara počinje danas, odnosno od danas će predstavnici škola i vrtića moći da dođu u Halu sportova „Ranko Žeravica" i preuzmu ih, a potom ih podele roditeljima ili deci. Škole i vrtići naknadno će utvrditi dinamiku podele, ali ono što je sigurno, to je da će oni biti u rukama dece mnogo pre novogodišnjih praznika. Ko sve ima pravo na vaučere, kome sledi i više od jednog i sve ostalo što treba da znate.

Ko ima pravo na vaučere od 6.000 dinara

Vaučere dobijaju sva deca u Beogradu do 19 godina, dakle i tek rođene bebe i srednjoškolci. Vaučere dobijaju i ona deca koja ne idu u vrtić, jedino što će po njih roditelji morati da odu do opštine, za razliku od ostalih koji će ih dobiti u obrazovnoj ustanovi koju pohađaju.

Pravo na vaučere imaju i zaposleni i radno angažovani u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada, bez obzira na to ko je osnivač ustanove, kao i zaposleni i radno angažovani u Centru dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda i zaposleni i radno angažovani u Bebi servisu Beograd.

Vrtić, Obdanište, deca
foto: Petar Aleksić

- Ovaj vaučer za nekog ko ima troje dece, pa i ako na primer, majka radi u obrazovnom sektoru znači 24.000 dinara od Grada Beograda što mislim da nije beznačajno – rekao je juče Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda.

Procedura za decu koja ne idu u vrtić

Roditelji čija deca ne idu u vrtić moći će svoj vaučer da podignu u svojim opštinama. Potrebno će biti da dođu sa zdravstvenom knjižicom deteta i preuzmu vaučer.

Do kada važe vaučeri

Vaučeri će važiti od 28. novembra 2023. godine do 1. marta 2024. godine i moći će da se iskoriste za kupovinu kompletnog asortimana u maloprodajnim objektima izabranog ponuđača/isporučioca i to za kupovinu proizvoda koji su na trenutnim aktuelnim akcijama u maloprodajnim objektima, kao i na onlajn sajtovima.

Roditelji, škola, deca, školski policajac, OŠ Vladislav Ribnikar, OS Ribnikar
foto: Beta/Branislav Božić

Korisnik može za vreme važenja vaučera, da iznos vaučera sukcesivno troši, a može i da obavi doplatu drugim sredstvima plaćanja u slučaju da ukupan račun bude veći od vrednosti vaučera.

– Od momenta kada roditelj dođe u posed vaučera može da ide u svaku radnju u kojoj važi, a vaučer ne mora biti potrošen u jednoj radnji – rekao je Šapić.

U kojim prodavnicama mogu da se iskoriste vaučeri

Ove godine poklon vaučeri će moći da se iskoriste u više prodavnica nego prošle godine, tako da je sada moguće kupiti i igračke i opremu za bebe. Radi se o više od 100 prodavnica kompanija: Planeta Sport, Dexy Co Kids, Sport Vision, N Sport i Trendmaker.

Roditelji će tako sada moći da kupe širi asortiman - zimsku i letnju odeću i obuću, opreme za sport, rekreaciju i zabavu, školsku opreme, proizvode za bebe i igračke..

Koliko će vaučera biti podeljeno

Oko 380.000 dece iz Beograda dobiće vaučer. Prošle godine iskorišćenost vaučera, kako je rekao Šapić, bila je preko 90 odsto.

Šapić je juče rekao i da od onog momenta kada vaučere dostavi školi ili vrtiću, Grad više nema uvid u dinamiku kojom ih oni prosleđuju deci, odnosno zaposlenima.

– Ipak, prošlogodišnja praksa je pokazala da su svi taj posao obavili veoma brzo, za nekoliko dana. Verujem da će tako biti i ovog puta. Vaučeri će moći da se iskoriste od 28. novembra do 1. marta. Prošle godine je najviše iskorišćeno u decembru, drugi period po učestalosti bio je desetak dana pre isteka roka. Verujem da će ovo ljudima značiti rekao je Šapić.

Bonus video: SRBIMA U HRVATSKOJ ZABRANILI DA PEVAJU, A SADA IM BRANE I DA GOVORE! Traže zakon po kome će SVA DECA učiti da su Srbi okupatori

01:56

SRBIMA U HRVATSKOJ ZABRANILI DA PEVAJU, A SADA IM BRANE I DA GOVORE! Traže zakon po kome će SVA DECA učiti da su Srbi okupatori

(Espreso/Blic)

.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.