DRŽAVA BESPOVRATNO DAJE I DO 1,5 MILIONA DINARA: Evo ko se može prijaviti i do kada
Novčanik / ilustracija, Foto: Gary Roebuck / Alamy / Alamy / Profimedia

javni poziv

DRŽAVA BESPOVRATNO DAJE I DO 1,5 MILIONA DINARA: Evo ko se može prijaviti i do kada

U pozivu je navedeno i da maksimali iznosi podsticajnih sredstava idu od 37.500 do 1,55 miliona dinara

Objavljeno:

Sekretarijat za poljoprivredu Beograda objavio je danas javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva, povrtarstva i ratarstva na teritoriji grada Beograda u ukupnom iznosu od 60 miliona dinara. Rok za podnošenje prijava je 3. jun do 15 časova.

Kako se navodi u pozivu, podsticajna sredstva su namenska i bespovratna i dodeljuju se u maksimalnom iznosu do 80 odsto od cene prihvatljivih troškova nabavke opreme bez PDV-a, a podnosilac prijave može da konkuriše samo za nabavku jedne vrste opreme.

Podsticajna sredstva su namenjena za nabavku protivgradne mreže i mreže sa sistemom za navodnjavanje "kap po kap" na površini od 0,25 do jednog hektara, plastenika sa sistemom za navodnjavanje "kap po kap" ili sistemom za navodnjavanje orošavanjem površine od 0,03 do 0,10 hektara.

Zemljište / ilustracija
Zemljište / ilustracijafoto: YAY Media AS / Alamy / Alamy / Profimedia

Sredstva su namenjena i za nabavku sistema za navodnjavanje "kap po kap" zasada voća, kao i tih sistema sa hidrantom, sa ili bez merača protoka vode na površini od 0,25 do pet hektara, hidranta sa ili bez merača protoka vode, zatim električnih makaza za orezivanje voća, usisivača za sakupljanje jezgrastog voća, ali i tifona sa ili bez kišnih krila za navodnjavanje ratarskih, povrtarskih useva na otvorenom, ali i industrijskog bilja.

U pozivu je navedeno i da maksimali iznosi podsticajnih sredstava idu od 37.500 do 1,55 miliona dinara, a uslov je da su nosioci registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva na teritoriji grada Beograda.

Bonus video:

01:27

KADA UKRSTIMO REGISTRE ZNAĆEMO KO OBRAĐUJE, A KO DAJE U ZAKUP! Ministarka poljoprivrede: Subvencije će završiti na PRAVOM MESTU

(Espreso / Kurir/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.