DRŽAVA DAJE OD 150 DO 350 EVRA! Mali objavio: ROK JE DO 15. septembra
Siniša Mali, Foto: Printscreen/TV Pink

Finansije

DRŽAVA DAJE OD 150 DO 350 EVRA! Mali objavio: ROK JE DO 15. septembra

Kako je ministar finansija objasnio, gradski hotelijeri će dobiti od države direktnu subvenciju od 350 evra za svaki ležaj i 150 evra za svaku sobu

Objavljeno:

MInistar finansija Siniša Mali pozvao je hotelijere da se odazovu javnom pozivu za podršku radu hotelske industrije zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti Covid-19, koji je danas objavljen na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. U tu svrhu biće izdvojeno 1,46 milijarde dinara, a sredstva utvrđena programom dodeljuju se bespovratno.

Kako je ministar finansija objasnio, gradski hotelijeri će dobiti od države direktnu subvenciju od 350 evra za svaki ležaj i 150 evra za svaku sobu.

„Prepoznali smo neophodnost podrške gradskim hotelijerima, s obzirom na to da se u prvoj polovini godine znatno smanjio devizni priliv od stranih gostiju. Uslov za ostvarivanje prava na pomoć je da hotelijeri do kraja godine ne smanje broj zaposlenih za više od 10 odsto. Na taj način biće zadržana puna zaposlenost u tom sektoru i biće omogućeno hotelijerima da prevaziđu ovaj težak period“, objasnio je Mali.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.