PSI LUTALICE IZUJEDALI ŽENU NA ZVEZDARI! Hitno prevezena u Urgentni centar
Hitna pomoć/Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd

strašno

PSI LUTALICE IZUJEDALI ŽENU NA ZVEZDARI! Hitno prevezena u Urgentni centar

Objavljeno: 17:52h

Psi lutalice napali su večeras jednu ženu na Zvezdari.

Kako se saznaje, sve se desilo u Pirandelovoj ulici.

Žena koju su psi napali ima oko 45 godina i ona je prevezena u Urgentni centar.

Podsetimo, prema podacima nadležnog Sekreterijata, na adresu Grada su prošle godine stigla 704 zahteva građana za naknadu nematerijalne i materijalne štete zbog ujeda nevlasničkih pasa i mačaka, od kojih je 681 bio opravdan. Do polovine avgusta se komunalcima obratilo 417 građana, a 385 prijava je pozitivno rešeno. Pre nekoliko godina su zabeleženi pokušaji zloupotrebe ovog prava, zbog čega su preduzete preventivne mere.

- Grad je formirao Komisiju za procenu osnovanosti zahteva građana za naknadu nematerijalne štete, zbog povreda koje su izazvali nevlasnički psi, koja osnovane zahteve građana razmatra u postupku vansudskog poravnjanja na sednicama Komisije. Pojedinačni iznosi vansudskog poravnjanja zavise od težine zadobijene povrede. Prosečan isplaćen iznos je oko 25.000 din - navode u Sekreterijatu.

Kako kažu u Sekreterijatu, i u proteklom periodu je bilo pokušaja prevara, ali ne u velikom broju. Reč je o građanima koji su želeli da naplate odštetu za povrede koje su im naneli psi koji imaju vlasnike.

Pravo da traže nadoknadu imaju samo sugrađani koje su povredili psi lutalice. Ukoliko ih ujede pas koji ima gazgu, postupak se vodi protiv vlasnika.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.