"NJEGOVO PONAŠANJE SE UKLAPA U PATOLOGIJU": Psiholog za Espreso otkriva sve o Brajanovom DRŽANJU u SUDU!
Foto: Craig F Walker The Boston Globe via AP, Privatna arhiva

šta se može pročitati iz brajanove mimike?

"NJEGOVO PONAŠANJE SE UKLAPA U PATOLOGIJU": Psiholog za Espreso otkriva sve o Brajanovom DRŽANJU u SUDU!

O tome šta se moglo zaključiti iz njegove mimike i odsustva reakcije tokom čitanja optužnice razgovarali smo sa psihologom Snežanom Repac

Objavljeno:

U Okružnom sudu u Kvinsiju Brajan Volš se juče suočio sa optužbama za ubistvo svoje supruge Ane.

On je se je ročištu zvanično optužen i za prevoz tela na nedozvoljen način, ali se izjasnio da nije kriv.

Ono što je mnogima "zapalo za oko" bio je Brajanov izraz lica, kao i odsustvo širokog osmeha koji je imao prilikom hapšenja u nedelju, 8. januara.

Tužiteljka je prvo pročitala šta je Brajan pretraživao na "ajpedu" 1. januara, iz sata u sat. Među pretragama našla su se sledeća pitanja: "Kada leš u raspadanju počinje da smrdi", "Možeš li biti osuđen za ubistvo bez tela", "Kako možeš da naslediš nekog ko je nestao", ";Može li da se identifikuje telo ako su zubi smrskani", "koliko DNK ostaje na površini".

Brajan Volš
Brajan Volšfoto: Printscreen/7NEWS Live Boston

Tužiteljka je rekla da je 2. januara uz sredstva za čišćenje kupio i zaštitno odelo i tri tepiha, kada se sumnja da je isekao Anino telo.

Trećeg januara pokupovao je i kante za smeće, a na internetu je pretraživao kako soda bikarbona može da zamaskira miris tela u raspadanju. Četvrtog januara istražioci su u njegovom "Volvu" zatekli oborena zadnja sedišta i zadnji deo obložen najlonom. Istražitelji su pronašli 10 kesa za đubre sa peškirima, tepisima, delom narukvice i odeće Ane Volš.

U kesama su bili i ostaci sredstava za čišćenje, rukavice, zaštitno odelo, ostaci sode bikarobone...

Na velikom broju predmeta koje je pobacao u 10 crnih kesa pronađeni su tragovi DNK Ane Volš.

Dok je tužiteljka čitala zastrašujuće detalje o ubistvu njegove supruge, Brajan je sve vreme gledao u nju.

O tome šta se moglo zaključiti iz njegove mimike i odsustva reakcije tokom čitanja optužnice razgovarali smo sa psihologom Snežanom Repac.

Snežana kaže da je Brajan (ukoliko je zaista Anin ubica) pratio čitanje optužnice kao neko ko je ubeđen da se delo nikada neće otkriti.

- Deluje kao da nije lično involviran i deluje nezainteresovano. Njegova strategija nastupa je takva da prati čitanje optužnice sa interesovanjem nekog prolaznika, kao da se ovo ne dešava njemu. Pitanje je da li je to u domenu neke patologije. Ukoliko jeste, ovde imamo negaciju događaja. Takvo ponašanje je svojsveno onima koji su zločin počinili pod uticajem lekova. Ukoliko je on to uradio, a za sada sa sigurnošću ne možemo da tvrdimo da jeste, moguće da je zločin počinio pod dejstvom lekova ili psihoaktivnih supsanci, rekla je Snežana Repac za Espreso.

Snežana Repac
Snežana Repacfoto: Privatna arhiva

Naša sagovornica ističe da se na snimku može primetiti da Brajan na jučerašnjem ročištu nije učestvovao ni emotivno ni ponašajno.

- Kao da se u samo jednom trenutku prepoznaje i dovodi u vezu onda kada negira ubistvo i odmahuje glavom. Dakle, u stanju je da lično reaguje ali reaguje samo na jednu sentencu. Deluje kao da on nije sam u toj priči i da je u pitanju nešto što je promišljeno urađeno. On kao da prati šta je otkriveno iz tog njegovog scenarija, navela je Snežana Repac.

Snežana je za naš portal ranije objasnila kako se Brajanova sociopatska crta može "pročitati" iz njegovih poteza. Ukoliko je Volš zaista osoba obolela od antisocijalnog poremećaja ličnosti, onda se njegovo jučerašnje ponašanje na sudu može uklopiti u tu sliku. Takođe, iz njegovog držanja na ročištu mogu se videti i karakteristike psihopatske ličnosti.

- Njegovo ponašanje na sudu se uklapa u patologiju. Ne reaguje emocionalno, hladan je i distanciran. Takvo ponašanje se uklapa u patologiju psihopate, kaže naša sagovornica i dodaje:

- Psihopate su lažovi i mrze ljudski rod, pa im nije strano da ubijaju. Njihov život bazira se na laži i sve se svodi na to kako će drugoga da nadmudre, prevare i da svima pokažu da su pametniji. Definitivno je i da ukoliko je neko sociopata može da bude uveren u svoje laži pa se dešavalo i da neki broj njih uspe i da slaže poligraf, navela je psiholog Snežana Repac.

Sagovornica je istakla i da joj Brajan ne deluje kao počinilac, nego kao neko ko je na drugi način povezan sa scenarijom ove priče.

Iako je Brajan Volš sada i zvanično optužen za Anino ubistvo, veo misterije i dalje stoji na ovom slučaju.

Pratite slučaj Ane Volš i na Espreso TikTok profilu:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.