ŠUMSKI POŽAR KOD PIROTA: Vatrogasci se bore sa VATRENOM STIHIJOM!
Foto: RINA

dim se širi kilometrima unaokolO

ŠUMSKI POŽAR KOD PIROTA: Vatrogasci se bore sa VATRENOM STIHIJOM!

Za nepoštovanje odredbi Zakona o zaštiti od požara, kojom se zabranjuje loženje vatre u šumi i na udaljenosti 200 metara od ivice šume, za fizička lica predviđene kazne od 10.000 do 50.000 dinara

Objavljeno:

Nadomak Pirota, u atarima sela Držina, Petrovac i Prisjan, danas kasno po podne izbio je šumski požar na veoma nepristupačnom terenu. Kako Tanjug saznaje, vatrogasci iz Pirota uveliko se bore sa vatrenom stihijom čiji dim se prostire kilometrima unaokolo.

U najtoplijem delu godine u pirotskom kraju izbija na desetine požara u polju, uprkos apelima i agronoma, vatrogasaca i MUP-a da paljenje strnjike može imati nesagledive posledice.

Kako je danas saopštila pirotska policija, od početka godine, na području za koje je nadležno Odeljenje za vanredne situacije u Pirotu, evidentirano je ukupno 186 požara, od kojih 108 na otvorenom, dok su u istom periodu prethodne godine evidentirana ukupno 382 požara, od kojih 280 na otvorenom.

Za nepoštovanje odredbi Zakona o zaštiti od požara, kojom se zabranjuje loženje vatre u šumi i na udaljenosti 200 metara od ivice šume, za fizička lica predviđene kazne od 10.000 do 50.000 dinara, dok kazne za spaljivanje ostataka strnih useva, biljnih ostataka i smeća za fizička lica iznose 10.000 dinara, a za pravna od 300.000 do milion dinara-navode iz MUP-a.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.