UHAPŠENE 2 OSOBE SA PROTESTA ISPRED RIK: Oglasio se MUP
MUP / Ilustracija, Foto: Espreso

DETALJI

UHAPŠENE 2 OSOBE SA PROTESTA ISPRED RIK: Oglasio se MUP

Protiv tridesetčetvorogodišnjeg muškarca biće podneta prekršajna prijava u redovnom postupku

Objavljeno: 10:49h

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su D. M. (20) iz Jagodine i I. K. (19) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Sumnja se da je D. M. noćas ispred zgrade Republičke izborne komisije, u Ulici kralja Milana, sprečavao članove te komisije da odu nakon izlaska iz zgrade, a potom i odgurnuo direktora Republičkog zavoda za statistiku, oštećenog Miladina Kovačevića.

I. K. je, kako se sumnja, više puta bacio čvrste predmete ka zgradi RIK-a, pokušavao da ukloni zaštitnu ogradu, vređao policajce, a potom odgurnuo jednog policijskog službenika.

Protiv tridesetčetvorogodišnjeg muškarca biće podneta prekršajna prijava u redovnom postupku zbog učinjenog prekršaja vređanje, vršenje nasilja, pretnja ili tuča iz Zakona o javnom redu i miru.

D. M. i I. K. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Bonus video:

00:20

Napad na Miladina Kovačevića

(Espreso / Kurir / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.