OLIVERA POZVALA TAKSI, KAD JE TREBALO DA PLATI, UBILA TAKSISTU! Izgurala telo sa sedišta, sela za volan i nestala..
Olivera Krsmanić, Foto: Privatna arhiva

STRAŠNO

OLIVERA POZVALA TAKSI, KAD JE TREBALO DA PLATI, UBILA TAKSISTU! Izgurala telo sa sedišta, sela za volan i nestala..

Ona je prva žena u Srbiji koja je osuđena na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora

Objavljeno:

Kada je imala samo 20 godina, Olivera Krsmanić, koja je nemilosrdno ubila taksistu Nezira Điđića zbog 597 dinara.

Ona je prva žena u Srbiji koja je osuđena na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora i dokaz da su neka od najbrutalnijih i najnemilosrdnijih ubistava počinile upravo žene.

Naime, Olivera je 2005. godine, kada je imala samo 20 godina, pozvala taksi kako bi otišla do Ceraka, a po nju je došao bivši inspektor Nezir Šišić. Kada su stigli na odredište, račun je bio 597 dinara. Olivera je dala novac taksisti, ali kad ga je on uzeo odlučila je da ne želi da plati. Izvukla je pištolj koji je nosila i taksisti pucala u potiljak.

Kada je ubila Šišića, Olivera je sela na mesro suvozača i izgurala telo nogama iz vozila i odvezla se ka Gornjem Milanovcu.

Kluđerica, Ubistvo, Policija
foto: Petar Aleksić

U ukradenom automobilu pridružio joj se Slobodan Jordanov. Oni su se zaustavili na benzinskoj pumpi u selu Mojsinje kod Čačka, gde je Jordanov ubio radnika Zorana Radovića, a potom su se odvezli dalje. Zbog njihovog bekstva, mediji su ih prozvali srpski Boni i Klajd.

Olivera je automobil odvezla do sela Grabovica kod Gornjeg Milanovca, gde ga je zapalila.

Njih dvoje su uhapšeni nekoliko dana kasnije, a Jordanov je prilikom hapšenja ranio policajca nenada Jelića.

Smanjena kazna

Krsmanić je tokom iznošenja odbrane rekla da ju je jedan policajac držao kao robinju nad kojom se seksualno iživljavao, podvodio je i iskorišćavao za prodaju droge. Kada je posumnjao da je imao seksualne odnose sa njegovim poznanikom, navodno joj je olovkom na licu ispisao uvredljive reči i terao je da skoči sa prozora stana na 14. spratu.

Ona je 2007. godine prvostepeno osuđena na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora i time je postala prva žena kojoj je dosuđena ta kazna.

Suđenje je potom ponovljeno i sud je zapazio da postoji podstrekač i tražio da protiv policajca koji je zapečatio njenu sudbinu bude pokrenut proces. Ipak, tužilaštvo na to nije reagovalo.

Olivera je tokom suđenja svu krivicu prebacila na suspendovanog policajca s kojim je bila u vezi, dok je za iznude, drogu i ubistvo radnika na benzinskoj pumpi oslobođena. Ustanovljeno je da motiv ubistva taksiste nije bilo koristoljublje jer nije uzela njegov novčanik, te je naposletku osuđena na 15 godina zatvora, što je Apelacioni sud naposletku i potvrdio.

Kluđerica, Ubistvo, Policija
foto: Petar Aleksić

Time je Srbija do danas bez žene koja je osuđena na maksimalnu kaznu zatvora.

Puštena na slobodu

Olivera Krsmanić je u martu 2020. godine puštena na slobodu, mesec i po dana pre nego što je u celosti odslužila kaznu. Ona je podnela zahtev za uslovni otpust, što je sud odobrio.

Olivera je navodno u zatvoru imala primereno vladanje i završila brojne kurseve i zanate, a učestvovala je i na takmičenjima za osuđenike. Iza rešetaka su je posećivali članovi porodice, a redovno se sa njima čula i telefonom.

Navodno je tokom boravka u zatvoru više puta pričala o danu koji je bio koban po taksistu i govorila da joj je žao što je to učinila. Cimerkama u ćeliji je pričala da nakon izlaska na slobodu planira da ode kod majke u inostranstvo i promeni život iz korena.

Bonus video: Ubistvo i samoubistvo u Kaluđerici

00:09

Ubistvo i samoubistvo u Kaluđerici

(Espreso/Telegraf/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.