POTRESNI DETALJI SMRTI SRPSKE BEBE U BEČU: Roditelji u PRITVORU, evo kako su se SRAMNO branili
Austrijska policija, Foto: Profimedia

tragedija

POTRESNI DETALJI SMRTI SRPSKE BEBE U BEČU: Roditelji u PRITVORU, evo kako su se SRAMNO branili

Bečko javno tužilaštvo vodi istragu protiv roditelja dečaka

Objavljeno:

Roditeljima tromesečne bebe, porekom iz Srbije, koja je preminula početkom februara u bečkom okrugu Otakring određen je pritvor, a kako navode iz suda, razlozi za pritvor bili su rizik od ponavljanja krivičnog dela, saopštila je portparolka suda.

Bečko javno tužilaštvo vodi istragu protiv roditelja dečaka, koji je i pored teške borbe lekara, preminuo, kako se pretpostavlja, zbog teških povrede, iz tog razloga sumnja se da je reč o ubistvu.

Muškarac (29) i tri godinje mlađa supruga, koji su inače državljani Srbije, optuženi su da su detetu naneli smrtonosne povrede, a tokom saslušanja, majka dečaka branila se ćutanjem, dok je otac navodno rekao policiji "da ne zna kako je došlo do takvih povreda".

Roditelji su uhapšeni prošlog četvrtka, a o zahtevu javnog tužioca za određivanje pritvora odlučeno je u nedelju.

Kobne povrede bebe

Trećeg februara kasno u noć, majka je dovela kod lekara bebu bez svesti, kada su doktori utvrdili da dete ima i nekoliko preloma. Pretpostavlja se da dete već po dolasku u bolnicu nije imalo moždane funkcije, da bi u utorak dečak preminuo.

Bolnica je ubrzo alarmirala policiju, zbog pretpostavke da je dete preminulo usled traume, odmah nakon toga naložena je obdukcija, kako bi se utvrdio tačak uzrok smrti.

Povrede tromesečnog dečaka bile su kobne, kako se navodi, beba je imala i slomljeno rebro i ruku, međutim, još uvek nije utvrđeno pod kojim okolnostima su malom dečaku nanete ovakve povrede koje su bile smrtonosne.

Bonus video: JEZIVO SVEDOČENJE JELENE IVKOVIĆ KOJA TVRDI DA SU JOJ UBILI DETE: Proživela akušersko nasilje, dete umrlo usled oštećenja mozga

37:42

JEZIVO SVEDOČENJE JELENE IVKOVIĆ KOJA TVRDI DA SU JOJ UBILI DETE: Proživela akušersko nasilje, dete umrlo usled oštećenja mozga

(Espreso/Kurir/Heute/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.