"TO JE BILA NJENA ZGRADA, NJEN CEO SVET": Oglasila se majka Ane koja je poginula u eksploziji u Paraćinu
Foto: Društvene mreže

tragedija

"TO JE BILA NJENA ZGRADA, NJEN CEO SVET": Oglasila se majka Ane koja je poginula u eksploziji u Paraćinu

Eskplozija velike razorne moći dogodila se u sredu u Paraćinu, i to samo nekoliko minuta nakon što je Ana Stojanović ušla u stan

Objavljeno:

Porodica i prijatelji i dalje su neutešni nakon tragedije u kojoj je Ana Stojanović (37) iz Paraćina nastradala kada je eksplodirala plinska boca u njenom stanu na trećem spratu zgrad.

Podsetimo, eskplozija velike razorne moći dogodila se u sredu u Paraćinu, i to samo nekoliko minuta nakon što je Ana Stojanović ušla u stan koji je nasledila od svojih dede i babe. Navodno, do eksplozije je došlo kada je upalila šporet, a u prostoriji je prehodno curio gas.

Anina majka je van sebe nakon tragedije u kojoj je ostala bez mezimice, pa je u objavi nakon sahrane napisala "Putuj anđele".

Paraćin
foto: Društvene mreže

- Samo nam je ostalo da čitamo stare poruke i da gledamo slike - napisla je na društvenoj mreži majka nastradale Ane ispod jedne tužne objave njene drugarice koja je glasila: "Čekam poruke i slušam i čitam stare..."

- Kako se oprašta od nekog koga voliš?! Ja ne želim i neću da se opraštam od tebe! Mogu samo da kažem da čekaš tamo gde god bila... Debelo si me zeznula s ovim i znam da ja više nikada neću da budem ista i niko od nas, ne mogu. Zajedno sa tobom je umro i deo mene. Volim te i vidimo se gore kad dođe vreme za to. Ne znam ni šta bi napisla kao da je bitno, znaš ti - piše u drugoj objavi.

Jedan od prijatelja koji je ceo život proveo sa Anom napisao je podužu poruku uz njenu fotografiju.

Paraćin
foto: Printscreen/Instagram/192_rs

- Ode draga Ana, drugarica iz Paraćina, komšinica uz koju sam odrastao. Ode, na najbesmisleniji način - pukla je plinska boca, provalila zid zgrade i nju odnela, dole sa trećeg sprata nešto kasnije podlegla povredama. Detinjstvo sam proveo u toj zgradi deka Srle i baba Mira, moji, baba Đuja i deda Mile, njeni deda i baba... Anu znam još kao devojčicu, uz ono "Ana idemo na sladoled" idemo, ono uz "Stefane hajedmo ispred zgrade" hajdemo... Nema više Ane, a ni tog našeg detinjstva. Bila je divna, bezazlena, pažljiva. Tako je pamtim i tako želim da je pamtim - napisao je njen prijatelj, a potom dodao kako je bila vezana za baku, kako su se njihove dede družile, kao i to d aje njen deda njegovom ocu bio šef u firmi.

- Voleli smo se ona i ja na dečji način, bila je rpavi drug, prijatelj. Čitav naš svet je bio prostor oko te zgrade. Mnoga leta, zime, jeseni i proleća provodili smo tu... I onda prokleta eksplozija i let u smrt, i let u ništa.

Kako je potom dodao u potresnoj objavi, "stradao je jedan život, posebna Ana".

- Neki pričaju o šteti, neki o stavrima, šta je sve stradalo, kome. Stradala je Ana, jedan poseban ljudski život koji nikome nije bio smetnja. Jedne velike radoznale oči prestale su da gledaju. Jedno predrago srce da kuca. Otišla je jedna velika duša u nešto što ni sam više ne znam da objasnim. Uz večno pitanje zašto dobri tako prolaze? To je bila njena zgrada, njen svet, mnogi od nas su tu živeli i otišli, ona je ostala i podsetila nas kako je žiovt kratak, nepredvidiv - napisao je Anin prijatelj na Fejsbuku.

Istraga povodom tragičnog događaja se i dalje ispituje i ona će utvrditi koji je tačno uzrok razorne eksplozije u kojoj je nastradala devojka iz Paraćina.

Bonus video: Eksplozija u Zemunu

00:15

Eksplozija u Zemunu

(Espreso/Kurir/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.