MUP OBJAVIO SNIMAK AKCIJE "BELVEDERE": Među uhapšenima jedna žena i bivši fudbaler (VIDEO)
Akcija "Belvedere", Foto: MUP

HAPŠENJE

MUP OBJAVIO SNIMAK AKCIJE "BELVEDERE": Među uhapšenima jedna žena i bivši fudbaler (VIDEO)

U sinhronizovanoj akciji pripadnika MUP u Srbiji je uhapšeno devet članova ove organizovane kriminalne grupe

Objavljeno: 13:26h

U višemesečnoj zajedničkoj međunarodnoj akciji pod nazivom „Belvedere“ pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu i policijama Republike Austrije, Republike Slovenije i Republike Češke, zaplenjena je veća količina droge i uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče za krijumčarenje narkotika na teritoriji naše zemlje, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Austrije i drugih država Evropske unije.

U sinhronizovanoj akciji pripadnika MUP u Srbiji je uhapšeno devet članova ove organizovane kriminalne grupe, dok je V. Š. (1971) za koga se sumnja je vođa ove OKG uhapšen juče u Češkoj na osnovu međunarodne poternice Interpola koju je za njim raspisala Srbija.

Takođe, u januaru ove godine u Bosni i Hercegovini je uhapšen M. T. (1990) koji se sumnjiči da je jedan od članova ove OKG. Srpska policija je zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapsila I. Š. (1985), P. D. (1997), M. P. (1977), S. D. (1956), A. G. (1978), M. M. (1992), S. J. (1979), Z. H. (1993) i M. I. (1992).

1 / 7 Foto: MUP

Policija je pretresom stanova i drugih objekata koje su osumnjičeni koristili na 15 lokacija u Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu, Leskovcu i Nišu, zaplenila oko 168 kilograma amfetamina, pet kilograma marihuane, oko 10.000 tableta opojne droge MDMA, tri litra amfetaminskog ulja i pet litara akumulatorske kiseline potrebne za proizvodnju amfetamina, kao i dva pištolja i oko 60.000 evra. Uhapšeni na teritoriji Srbije privedeni su, uz krivičnu prijavu, nadležnom tužilaštvu i određen im je jednomesečni pritvor.

Bonus video:

00:35

DROGA IZ KINE UBILA 100.000 AMERIKANACA! Fentanil došao na Balkan: Ovo su za medije poručili iz kancelarije za borbu protiv droge

(Espreso / Kurir / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.