ODLOŽENO SUĐENJE DAVIDU OPTUŽENOM ZA NESTANAK ANE KNEŽEVIĆ: „Nadamo se pravdi za moju sestru"
Ana i David Knežević, Foto: Broward County Sheriff, Društvene mreže

ISTRAGA

ODLOŽENO SUĐENJE DAVIDU OPTUŽENOM ZA NESTANAK ANE KNEŽEVIĆ: „Nadamo se pravdi za moju sestru"

Amerikanac srpskog porekla, David Knežević, optužen za nestanak supruge Ane Knežević

Objavljeno:

David Knežević uhapšen je na aerodromu u Majamiju zbog sumnje da je umešan u nestanak supruge Ane Knežević Henao i određen mu je pritvor bez mogućnosti jemstva zbog opasnosti od bekstva u Srbiju. Na sudu je trebalo da se pojavi juče ali je zatražio još dve nedelje da bi zajedno sa advokatom pripremio odbranu.

Amerikanac srpskog porekla, David Knežević (36), optužen za nestanak supruge Ane Knežević, trebalo je da se na sudu pojavi i juče, ali je zamolio sudiju, a on je odobrio, odlaganje postupka za dve nedelje kako bi mogao da se konsultuje sa advokatom u vezi predmeta.

Brat nestale Ane Marije Knežević, Huan Felipe Henao se kratko obratio prisutnim medijima i izrazio nadu, u ime porodice, da će nestala žena biti pronađena živa.

„Nadamo se pravdi za moju sestru, nadamo se da će uskoro biti pronađena. Ako bilo ko, bilo gde, ima neku informaciju o tome gde je, ako su nešto videli, molimo vas, javite se“, rekao je brat Ane Knežević.

David Knežević uhapšen je ranije ovog meseca, na međunarodnom aerodromu u Majamiju, kada je sišao sa leta kojim je doputovao iz Srbije. On je optužen za otmicu u vezi nestanka bivše supruge Ane Marije Knežević, javlja američka televizijska stanica NBC.

Ana Knežević
Ana Kneževićfoto: Društvene mreže

Ana Marija Knežević, Amerikanka kolumbijskog porekla nestala je 2. februara iz stana u Madridu, glavnom gradu Španije.

Ona je živela u Fort Laderdejlu, ali se preselila u Madrid u decembru, nakon što se razvela od Davida Kneževića.

Kneževiću je, prilikom prvog pojavljivanja na sudu, savezni sudija odbio jemstvo na pripremnom ročištu održanom u petak i on se nalazi u pritvoru.

Sudija je odbio ponuđenu kauciju zbog opasnosti od bekstva.

Sudski spisi pokazuju da vlasti veruju da David Knežević liči na čoveka koji je nosio motociklističku kacigu, a koji je auto-lakom poprskao kameru za video nadzor ispred stana u Madridu, iz kog je nestala Ana Marija Knežević, 2. februara. Čovek sa kacigom je napustio zgradu posle sat vremena, noseći kofer.

Kneževićev advokat je rekao da je njegov klijent nevin i da je bio u rodnoj zemlji, Srbiji, na dan nestanka Ane Knežević. Bio je udaljen 2.000 kilometara, ali su agenti FBI koji rade na slučaju tvrde da je Knežević iznajmio automobil „pežo“ u Beogradu, četiri dana pre Aninog nestanka.

Bonus video:

03:32

NESTANAK DECE

(Espreso/NBC/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.