RIK IMENOVAO 11 NOVI POSLANIKA U SKUPŠTINI SRBIJE: Evo ko je popunio upražnjena mesta onih koji su podneli ostavke
Narodna skušpština Srbije, Foto: Ana Paunković

SAOPŠTENO

RIK IMENOVAO 11 NOVI POSLANIKA U SKUPŠTINI SRBIJE: Evo ko je popunio upražnjena mesta onih koji su podneli ostavke

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja konstatovao je danas ostavke 11 poslanika koji su predloženi za ministre u novoj Vladi Srbije

Objavljeno:

Republička izborna komisija (RIK) imenovala je na današnjoj sednici 11 novih poslanika u Skupštini Srbije, koji su popunili mandate upražnjene ostavkama budućih članova Vlade Srbije.

Novi poslanici sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", ispred Srpske napredne stranke, biće Igor D. Jakšić, Dane Stanojčić, Tatjana Petrović Stojković, Mladen Grujić, Nikola Bokan i Branko Vujković.

Sa iste liste, ali ispred PUPS-a, novi poslanik biće Ilo Mihajlovski, dok će novi poslanik sa liste "Ujedinjeni za pravdu", ispred Stranke pravde i pomirenja, biti Rejhan Kurtović.

Novi poslanici sa liste Socijalističke partije Srbije biće Igor Braunović, Nataša Bogunović i Đorđe Milićević.

Mandat koji prestane narodnom poslaniku, dodeljuje se prvom narednom kandidatu sa iste izborne liste, ili prvom sledećem kandidatu iz iste stranke ako je u pitanju koaliciona lista.

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja konstatovao je danas ostavke 11 poslanika koji su predloženi za ministre u novoj Vladi Srbije.

Odbor je konstatovao da su ostavke podneli poslanici Dejan Ristić, Zlatibor Lončar, Jelena Žarić Kovačević, Tatjana Macura, Petar Petković, Anro Gujon, Milan Krkobabić, Ivica Dačić, Novica Tončev, Slavica Đukić Dejanović i Usame Zukorlić, navodi se u saopštenju tog Odbora objavljenom na sajtu Skupštine.

Bonus video:

00:24

Skupština Srbije

(Espreso / Beta / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.