SARAJLIJA KUPIO AUTOMOBIL OD STARICE, PA JE NAŠAO KOVERTU U GEPEKU: Čim ju je OTVORIO desilo se nešto PRETUŽNO
Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/caddeteam.tr

šok

SARAJLIJA KUPIO AUTOMOBIL OD STARICE, PA JE NAŠAO KOVERTU U GEPEKU: Čim ju je OTVORIO desilo se nešto PRETUŽNO

Kod kuće je pregledao stari auto da vidi da li treba da se popravi, a onda je u gepeku našao novac

Objavljeno: 09:59h

U gepeku automobila koji je kupio pronašao je kovertu sa novcem. Odlučio je da ga vrati, a onda je saznao tužnu priču za šta je novac namenjen.

Halil Smajić iz Sarajeva je pre nekoliko dana pronašao kovertu u kojoj se nalazilo 3.300 KM, odnosno oko 1.690 evra, i vratio novac vlasnici - starici od koje je dan ranije kupio Golf 2. Naime, novac je pronašao u gepeku starog automobila., piše Preporod.info.

"Preko poznanika sam čuo da baka sa Dobrinje prodaje automobil svog muža koji je preselio pre četiri godine (umro, op. a.). Rekao mi je da ova žena prodaje auto jer joj treba novac. Mada Nije mi trebao taj auto, kupio sam ga, izašao sam mu u susret kako bih joj pomogao, jer ona nije koristila vozilo“, rekao je Halil i dodao da joj je dao više novca od dogovorene ciene.

Kod kuće je pregledao stari auto da vidi da li treba da se popravi, a onda je u gepeku našao novac.

"Kada sam podigao tapiseriju, supruga je videla kutiju, a ispod kutije koju smo podigli ispala je koverta. Otvorio sam je, bila je puna para. Prebrojao sam, ukupno 3.300 KM. Nisam razmišljao za tren šta da radim, jer meni pripada, ne treba hakati“, naglasio je Smajić, koji je odmah otišao da pozove vlasnika.

Međutim, pošto nije mogao da stupi u kontakt sa njom, pozvao je poznanicu preko koje je saznao za njenu situaciju.

„Rekao sam prijatelju šta sam našao. On mi je rekao: 'Halile, našla si, radi šta hoćeš sa tim'. Rekla sam mu da novac pripada mojoj baki i da pokuša da je pozove i javi. šta se desilo. Rekao mi je da joj je muž bolestan, da skupljaju taj novac za sahranu. Kada mu se muž preselio nije mogla da nađe taj novac. Pogledala je po kući i na kraju odustala", objasnio je on.

Sutradan je Halil ipak uspeo da stupi u kontakt sa ženom.

"Dok smo razgovarali telefonom, ona je plakala i zahvaljivala mi. Kada sam otišla sa mužem da joj uručim, skuvala nam je kafu, ponovo plakala i zahvaljivala mi. Njene suze, ali i njena sreća su za mene najveća nagrada“, kaže Smajić.

03:55

KOME DA SE OBRATITE AKO VAM JE DRVO PALO NA AUTOMOBIL? Stručnjak: Postoje dva scenarija, ali BEZ OVOG PAPIRA nećete dobiti odštetu

(Espreso/


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.