ČISTIO KUĆU PA PRONAŠAO OČEVU STARU ŠTEDNU KNJIŽICU: Ono što je bilo u njoj okrenulo mu je ŽIVOT NAGLAVAČKE
Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/ Potrošački savetnik

šok

ČISTIO KUĆU PA PRONAŠAO OČEVU STARU ŠTEDNU KNJIŽICU: Ono što je bilo u njoj okrenulo mu je ŽIVOT NAGLAVAČKE

Otac je umro pre 11 godina, a niko u porodici nije znao za štedni račun, niti planove za kupovinu kuće

Objavljeno: 09:41h

Priča iz Čilea potvrđuje da se nečija sreća može promeniti preko noći. Sve je počelo 2022, kada je Esekel Hinokosa čistio kuću i pronašao štednu knjižicu pokojnog oca, staru šest decenija!

Ispostavilo se da je čovek štedeo da bi kupio kuću, a uspeo je da skloni 163 dolara. Nije mnogo, ali kada pridodate kamatu i razliku zbog inflacije, vlasnik računa je posedovao neverovatnih 1,2 miliona dolara.

Otac je umro pre 11 godina, a niko u porodici nije znao za štedni račun, niti planove za kupovinu kuće. Bankovni dokument je odložen u jednu kutiju, i tu je stajao dok ga Esekel nije slučajno pronašao, prenosi NDTV.

Problem je predstavljala činjenica da je banka u međuvremena zatvorena, što bi štednu knjižicu učinilo bezvrednom da nije postojao detalj zvani - “garancija države”.

Dakle, postojala je obaveza da se isplata reguliše u slučaju da banka to ne može da učini.

Esekel, međutim, nije mogao da se raduje, jer novac nije isplaćen, pa je odlučio da pokrene sudski spor.

“Reč je o ušteđevini mog oca koja je osigurana. Taj novac nam pripada. Nisam mislio da ću morati da se tužim sa državom”, kazao je svojevremeno.

Posle niza peripetija, presuda i žalbi, Vrhovni sud je odlučio u njegovu korist. Država je morala da odreši kesu i isplati novac.

01:01

HIT! DRAGANU SRAMOTA DA GOVORI O LISTI STVARI KOJE TRAŽI ZA KONCERT Spisak nije dugačak, ali jedno je obavezno i IZNENAĐUJUĆE!

(Espreso/telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.