U PAKOVANJU SALATE NAŠAO 1 MALO LJIGAVO STVORENJE: Dao mu je i IME, a iza svega stoji JEDNA TUŽNA PRIČA (FOTO)
Žabac, Foto: Printscreen/Twitter/ Simon Curtis

POGLEDAJTE TO

U PAKOVANJU SALATE NAŠAO 1 MALO LJIGAVO STVORENJE: Dao mu je i IME, a iza svega stoji JEDNA TUŽNA PRIČA (FOTO)

Brzo je, kaže, naučio i što sve treba žapcu, pa mu je napravio i improvizirani terarij, nahranio ga crvima i savetovao se s nekoliko većih poznavalaca vodozemaca

Objavljeno:

Tviter profil Amerikanca iz Tulse Simona Curtisa (35) postao je viralan nakon što je objavio da je u pakovanju zelene salate iz lokalnog supermarketa pronašao - živog žapca.

Iako je, kaže, razmišljao da ga pusti na slobodu, 35-godišnjak je zaključio da je za životinjicu trenutno napolju ipak prehladno i da verovatno ne bi preživio. Dao mu je ime Toni i obratio se svojim Tviter pratiocima ne bi li dobio neki vredan savet kako se brinuti o malom vodozemcu.

Curtis je na Twitteru zabeležio vreme s Tonijem; od 20. decembra kad je otvorio pakovanje salate koje je kupio par dana pre.

Brzo je, kaže, naučio i što sve treba žapcu, pa mu je napravio i improvizirani terarij, nahranio ga crvima i savetovao se s nekoliko većih poznavalaca vodozemaca.

- Čuo sam se s nekoliko biologa i sa stručnjakom za žabe Nacionalna Geografija koji me i nagovorio da ga zadržim, da ne bi drugim žabama preneo neke nove bolesti - ispričao je za Insajder, a Toniju je omogućio i mesto za kupanje; u poklopcu staklene posude.

Ako odluči zadržati žabu neki su mu spomenuti biolozi ponudili i kupnju pravog terarija, no Curtis im je poručio da Tony sad ima dom, a po potrebi mu ga može i sam nadograditi, pa neka pre nešto sitno uplate lokalnoj organizaciji koja brine za očuvanje tamošnjih vrsta.

- Ako ga zadržim napravitću mu prikladno mesto dovoljno visoku za žabu, s više prostora za penjanje i skrivanje, kontrolom temperature i vlage i svim ostalim što mu treba da dugo živi i bude srećan - rekao je, a onima koji su se zgražavali na činjenicu da u salati nađeš živu životinju poručuje da je to 'najbolji znak da je salata zaista zdrava i bez otrovnih pesticida'.

A nedavno je, kaže, pronašao i svoju fotografiju iz djetinjstva kad je bolovao od leukemije; na njoj Curtis leži na bolničkom krevetu, a u ruci drži - plišanu žabu.

- Taj mi je malac u to vreme bio najbolji prijatelj koji je svako lečenje provodio uz mene u bolnici - rekao je.

(Espreso / Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.