icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Sa njima ne možete pogrešiti

Čokolada + suvo voće: Domaći minjoni opijeni rumom

Podeli:

  • 2

Lako se spremaju, u pripremi ne traže mnogo vremena - fantastična poslastica koja će oduševiti i one koji vas posete iznenada!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

150 g mlevenih oraha


150 g polovina oraha


200 g čokolade za kuvanje


1 jaje


1 kašika džema od kajsija


50 g suvog grožđa


200 g šećera u prahu


2 kašike ruma

 

Priprema:

 

Na radnom delu oklagijom izdrobimo orahe i stavimo u sud za mućenje. U sud dodamo mlevene orahe, rendanu čokoladu, šećer u prahu, suvo grožđe, džem od kajsije i rum. Belance dodamo u sud za mućenje i mutimo mikserom dok ne dobijemo homogenu smesu.

 

Veći hit od Despasita: Koka-kola torta priprema se brzo i lako

 

Sadržinu suda za mućenje stavimo na naopako prevrnutu tepsiju. Izravnamo smesu, a potom ostavimo da se ohladi. Preostalu čokoladu lomimo na parčiće, dodamo malo ulja i topimo na pari.

 

Bakine krofne kao neizostavni deo odrastanja: Još jedna verzija olakšaće vam pripremu omiljen poslastice (FOTO)

 

Kutlačom prelivamo čokoladu po kolaču i razmažemo po celoj površini. Potom ceo kolač sečemo i na svaku od njih, po želji, stavimo po komad sušene kajsije.

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...