icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Nezaboravne

Koliko god da napravite - sve će biti pojedene: Kiflice ispunjene kačkavaljem

Podeli:

  • 8

Postaće vaše omiljene kiflice, kojih nikada nećete uspeti da napravite dovoljno - toliko su ukusne!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

600 g pšeničnog brašna


30 g svežeg kvasca


1dl mlake vode


1 kačičica šećera


2 dl kiselog mleka


5 jaja


pola margarina


100 g kačkavalja


1 kačičica soli


susam za posipanje

Priprema:

 

Razmutiti kvasac u mlakoj vodi sa šećerom i malo brašna. Kad kvasac nadođe, zamesiti testo sa brašnom, kiselim mlekom, 3 jaja i 2 žumanca, i kašičicom soli. Po potrebi dodati još malo brašna, da testo bude srednje tvrdo. Ostaviti da naraste, a zatim testo podeliti na 8 delova i svaki razviti u krug. Premazati umućenim omekšalim margarinom i ređati jedan na drugi. Zadnji ne premazivati.

 

Lisnate kiflice gotove za 18 minuta: Rajski zalogaji koje ne smete propustiti

 

Sve razviti oklagijom što je tanje moguće, seći na trougliće, na svaki staviti po komadić kačkavalja i uvijati kiflice. Ređati ih u plehove i ostaviti da narastu. Premazati preostalim umućenim belancima, posipati susamom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta sa ventilatorom, a malo duže bez.

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...