icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Slatkiš za kojim ludi čitav svet

O njima ste do sada maštali: Super meki čokoladni mafini

Podeli:

  • 8

Ako želite da iznenadite najmilije finom poslasticom, ovi mafini će im se posebno svideti...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

100g margarina ili putera


2 jaja


200g šećera


1 kesica vanilin šećera


50g istopljene čokolade


2dl mleka


100g brašna


100g kakao praha


50g pudinga od čokolade


1/2 praška za pecivo


1 kašičica sode bikarbone


2 kašičice cimeta

Super dodatak:

20g čokolade iseckane na male kockice

 

12-24 kom ušećerenih višanja

Priprema:

Penasto umutiti puter, šećer i vanilin šećer, a zatim dodavati jedno po jedno jaje i istopljenu čokoladu. Smesi postepeno dodavati mleko uz dalje mućenje, piše Stil. Nakon toga postepeno dodati suve sastojke takođe uz mućenje. U pleh za mafine stavite papirne korpice, a zatim napunite 1/3 korpice smesom. U svaku korpicu stavite nekoliko komadića iseckane čokolade i 1-2 ušećerene višnje, a zatim ih dopunite ostatkom smese.

 

Voćni mafini: Jagode, banane, limun, kokos i bela čokolada su garant da ćete dočekati leto u najlepšem raspoloženju

Mafine peći približno 20 minuta na temperaturi od 175 stepeni. Kada se ohlade možete ih ukrasiti topljenom čokoladom, cimetom, iseckanim orahom ili ušećerenim višnjama. Količina je dovoljna za dvanaest mafina, a ako vam se čini da je smesa možda retka možete dodati još malo brašna.

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...