icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

što pre GA napravite

Zdrav, ukusan i pun vitamina: Napravite posni đuveč sa šampinjonima (FOTO)

Podeli:

  • 26

Posno i veoma ukusno jelo, može se servirati kao prilog uz ribu ili kao jelo u danima posta. Bogato raznovrsnim povrćem, ovaj đuveč je hranljiv i zdrav obrok koji prija i lako zasiti.

foto: bakina kuhinja/youtube
foto: bakina kuhinja/youtube

 

Sastojci: 1/2 praziluka, 4 čena belog luka, suvog začina, 100 g pirinča, 200 g šampinjona, 2 paradajza, 1 šargarepa, 2 paprike, 1 krompir, peršunov list,
ulje, so, biber

Uputstvo: Na ulju propržite seckani praziluk pa kada se malo zacakli, dodajte seckanu papriku, šargarepu, šampinjone na listiće, zatim dodajte paradajz na kriške, krompir na kocke, pa sve još malo izdinstajte.

 

Na kraju dodajte opran pirinač, začin, alevu papriku so, peršunov list i malo vode. Sve dobro izmešajte i sklonite sa šporeta.


Srpski specijalitet iz srca Kuršumlije: Napravite teletinu u kajmaku (RECEPT)

 

Đuveč podmazati uljem pa istresti spremljenu i dinstanu masu, izjednačiti, a odozgo poređati kolutove paradajza.

 

Malo pouljite pa pecite u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

 

Đuveč je sjajnog ukusa, a pored toga, prepun je vitamina i minerala.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...