icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Bićete oduševljeni ukusom

S ponosom poslužite: Pečeni but, a korica od meda

Podeli:

Ispratite recept i pripremite obrok za čak 12 osoba - obrok kakav niko neće moći da zaboravi...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

2,5 kg svinjskog buta sa kožurom


so


biber


2 kašike meda


10 - 12 karanfilića


2 kašike jakog senfa


pomorandža

 

Priprema:

 

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Svinjsko meso operite i osušite kuhinjskom krpom. Kožuru unakrst zasecite. Meso natrljajte solju i biberom, piše Lepa i srećna. Pečenje špikujte karanfilićima i pecite u rerni oko 150 minuta. Posle 30 minuta prelijte sa malo vrele vode. U toku pečenja, meso više puta prelivajte sokom od pečenja. Pomešajte senf sa medom. U toku poslednjih 20 minuta pečenja meso više puta premažite ovom mešavinom.

 

Ovaj recept nećete zaboraviti nikada: Portugalska kukurzna pogača sa medom

 

Pre no što počnete da sečete meso, ostavite ga „da se odmori“ najmanje 15 minuta. Pomorandžu operite, obrišite i isecite na kriške. Pečenje služite sa kriškama pomorandže i po želji servirajte sa salatom od svežeg ili kiselog kupusa. Vreme pripreme 190 minuta.

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...