icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept koji ćete obožavati

Ukusno, zdravo i NEODOLJIVO: Napravite mini pice od plavog patlidžana! (FOTO)

Podeli:

  • 7
Zdrave navike ne moraju biti lošeg ukusa. uz ovaj fenomenalan
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci: 

 

  • 1 veći patlidžan
  • kašika soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašičice mešavine italijanskih začina(možete koristiti origano, ruzmarin, bosiljak...)
  • 1/3 šolje rendanog parmezana
  • 1/3 šolje mocarele
  • Za sos:
  • 2-3 kašičice maslinovog ulja
  • 3 čena belog luka, usitnjena
  • 40 g iseckanog paradajza iz konzerve
  • kašičica začina po želji

 

Priprema: 

 

1. Isecite oba kraja patlidžana i ostatak isecite na kolutove debljine 2 cm. Kolutove poređajte na ubrus papir i posolite kako biste iz njih izvukli tečnost. Držite ih tako pola sata.

 

2. Rernu zagrejte na 200 C.

 

3. U međuvremenu prirpemite sos. Zagrejte 3 kašičice maslinovog ulja i propržite beli luk. Kada omekša, dodajte mu paradajz, začine po želji i kuvajte dok se ne zgusne. Po želji možete dodati i nekoliko kašika vode.

 

4. Nakon pola sata stajanja premazanih solju, kolutove obrišite ubrusom i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Zatim ih premažite maslinovim uljem i pospite začinima. Pecite patlidžan u zagrejanoj rerni oko 25 minuta.

 

5. Pečen patlidžan izvadite iz rerne i na svaki kolut stavite nekoliko kašičica prirpemljenog sosa, pa preko toga stavite parmezan i mocarelu. Vratie patlidžan u rernu i pecite još nekoliko minuta dok se sir ne otopi.

 

Napomena: Po želji možete dodati još sastojaka u sos - pečurke, slaninu, šunku...

 

foto: Profimedia

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...