icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ukusan je

Najlepši domaći sladoled koji ćete probati: Napravite parfe od maline i banane (RECEPT)

Podeli:

  • 5

Savršen kremasti užitak za porodicu i goste: domaći sladoled bez jaja!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Sastojci

 

1 kesica pudinga od vanile

3 kašike šećera

3 dl mleka

3 banane

sok od jednog limuna

4 dl slatke pavlake

300g malina

 

Priprema:

 

Puding pomešajte sa šećerom i umešajte malo mleka. Ostatak mleka stavite da proključa, pa sklonite sa vatre, dodajte razmućeni puding i kuvajte 1 minut. Ohladite puding uz mešanje. Banane oljuštite, isecite i natopite limunovim sokom, a zatim ih umutite štapnim mikserom.

 

Brzi recepti: Kolač pun pekmeza i čokolade

 

Umutite slatku pavlaku, dodajte puding i smesu od banana, pa promešajte. U dugački kalup (oko 25cm) stavite foliju. Stavite deo dobijenog krema, a zatim maline slažite po kremu.

 

Na kraju zalijte ostatkom krema. Slatkiš ostavite u zamrzivaču najmanje 3 sata. Služite hladno!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...