icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

nema na čemu!

Trajaće duže i sačuvati sladak ukus: Ovo je najbolji način da čuvate isečenu lubenicu

Podeli:

  • 1

Ako ste kupili preveliku lubenicu i ne znate kako da je sačuvate, evo nekoliko saveta.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Za velike komade sečene lubenice

 

Najbolji način za čuvanje bilo kojeg komada lubenice, bez obzira na veličinu, je obmotavanje isečenog komada plastičnim omotačem i skladištenje u frižideru do nedelju dana, piše Stvar ukusa .

 

Uloga plastike je dvostruka: sprečava da lubenica pokupi bilo koji miris ili ukus od drugih namirnica u frižideru, i zadržava vlažno meso voća.

 

Provereno deluje munjevitom brzinom: Ako imate akne, ovo voće jedite svakog dana

 

Za komade sečene lubenice bez kore

 

Isečeni delovi lubenice u najboljem slučaju treba da se jedu u roku od tri do četiri dana.

 

foto: Shutterstock

Tek nakon sečenja, tečnost polako izlazi iz mesa, a uz to i slatki ukus.

 

Za dugotrajno skladištenje

 

Ako imate više lubenica koje ćete jesti u roku od pet dana do nedelje, najbolje je da skladištite u zamrzivaču.

 

Skinite koru, isecite na komade, a zatim zamrznite u jednom sloju na tacni. Čuvati u zatvorenom delu zamrzivača. Meso će biti mekše od sveže lubenice kada se odmrzne, ali je smrznuta lubenica odlična za pravljenje sladoleda, kremova i pića.

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...