icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Stvari dolaze na naplatu

O, ne: Evo kako nam tranzit Saturna kroz Strelca može srušiti sve

Podeli:

  • 5

Tranzitni Saturn je ponovo 25. avgusta 2017. godine krenuo direktno u znaku Strelca. U toku godine, Saturn je retrogradan 140 dana, te provodi po još 5 dana stacionaran, na početku i na kraju retrogradnog ciklusa.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Verovatno ste čuli za knjigu "Sto godina samoće", nobelovca Gabrijela Garsije Markesa. Astrolozi možda ne moraju pisati takve sage, ali je svakako "Sto godina samoće" ekvivalent "140 dana retrogradnog Saturna" u astrologiji. Da se podsetimo, Saturn, poznat i kao Kronos, Fanon, Falsifer, je astrološki gospodar vremena, vladar usuda, prenosi Lovesensa. Saturn je onaj koji postavlja granice, koji podiže bedeme, zidine, brane... inhibitor svih procesa, nepokolebljivi sudija koji sve sabira i na kraju podvlači crtu. On je alfa i omega ljudskog života, mundano vlada prvom (život) i osmom kućom (smrt).

 

Saturn predstavlja pad u materiju, poprimanje oblika, život u celini, rađanje, delovanje i na kraju, smrt. On jeste taj kamenčić u cipeli, koji nas žulja, ali bez tog kamenčića nema ni kuće koju gradimo. Bez Saturna nema čvrstine, stabilnosti, ravnoteže, upornosti, dugotrajnosti. Pa tako najbolju memoriju imaju oni sa dobrim aspektom Merkura i Saturna (konjunkcija, trigon, sekstil), emotivne veze i prijateljstva najduže traju onima sa dobrim aspektom Venere i Saturna, oni sa dobrim aspektom Meseca i Saturna dugo ostaju vezani za jedno mesto i imaju gotovo neraskidive veze sa porodicom itd.

 

Povezanost Marsa i Saturna daće istrajnost, jačanje snage s godinama i čekanje na ostvarenje ciljeva, ali i njihovu sigurnu realizaciju. U natalnoj astrologiji, malefik (Saturn, Mars, pa dalje Pluton, Uran, Neptun) smešten u poljima života (ugaona polja - I, IV, VII, X) ili u poljima sreće ( V, IX, XI) donosi tugu, neostvarene želje, blokade i spoticanja u skladu sa svojom prirodom. Važno je pogledati kojim poljima vlada malefik, kako biste videli odakle dolazi "udar sudbine". Ako je malefična planeta retrogradna, njen uticaj je još naglašeniji.

 

Tranzitna Venera boraviće u Lavu do 20. septembra: Ovo su ljubavi koje će se dogoditi poput magije

 

Takođe, tranzitni Saturn u zavisnosti od kuće i znaka kojim se kreće, unosi frustraciju, osećaj nesigurnosti, straha, skučenosti i obeshrabrenosti. Najkraće rečeno, tamo gde vam se nađe Saturn (bilo u natalu ili u tranzitu), tu možete očekivati šamar realnosti, koji će vas naterati da preispitate sve u vezi simbolike pomenutog polja. Ako je Saturn retrogradan, taj uticaj je dupliran. Nakon prvog šamara, dolazi još jedan, po drugom obrazu.

 

Saturn je ušao u retrogradan hod u aprilu ove godine i u svojih "slavnih" 140 dana kršio nas je, lomio, pritiskao i tražio da damo svoj maksimum, kako bismo prevazišli prepreke u određenim oblastima života. Oni sa podznakom u Strelcu su u protekla 4 meseca tapkali u mestu i vršili introspekciju, analizirajući čitav svoj život. Oni sa drugom kućom u znaku Strelca su bili pod finansijskom blokadom, koja polako jenjava.

 

Vrh treće kuće u Strelcu, problemi u komunikaciji, sa komšijama, rođacima itd, Strelac na vrhu četvrte kuće, opšta stagnacija u porodici i tako redom (05. kuća - emotivni život, djeca, 06. kuća - posao, zdravlje, hronična oboljenja, 07. kuća - partnerstvo bilo koje vrste, 08. kuća - porezi, dugovi, odloženi hirurški zahvati, nedostatak podrške drugih, 09. kuća - putovanja u inostranstvo, učenje, fakultet, 10. kuća - posao, pozicija, 11. kuća - prijateljstvo, želje, planovi, ciljevi, 12. kuća - tajni neprijatelji, psihofizičko stanje).

 

No, od 25. avgusta, stvari dolaze na naplatu, ali onakve kakve zaista jesu, bez preuveličavanja i ulepšavanja. Na kraju, ipak svi dobiju ono što zaslužuju, ali pojedini svejedno ostaju razočarani, jer su u samom startu očekivali previše.

 

Nastavak pročitajte na idućoj strani...

 

Inicijalizacija u toku...