icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Spremite se

Uz malu pomoć retrogradnog Merkura u Ovnu: Na ovom mestu ste već bili - vreme je da pokažete šta ste naučili

Podeli:

Od 22. marta tekuće godine Merkur će biti retrogradan u Ovnu i to posle 13 sati. Pre nego što je promenio pravac, već poslednjih nekoliko dana on se stacionirao na 16. stepenu Ovna...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Usporio je tada svoje kretanje i, kako je u konjukciji sa Venerom, doneo je nekima kolebanje u donošnju odluke, odugovlačenje, zastoj, čekanje koje je imalo uticaja na vesti, komunikaciju, dogovore ili novac. Kako je Mars, koji utiče na Merkura, u Jarcu, potrebno je biti istrajan, uporan, ali i uložiti veći trud, biti radan i odgovoran u svim poslovima i komunikaciji. U narednom periodu doći će do ponavljanja nečega, ili mogućnosti da se vratite na nešto od ranije, što treba da poboljšate, popravite, završite. Za povratak na ranije ovaj retogradni Merkur je povoljan.


Merkur umanjuje pažnju, te se mentalne aktivnosti odvijaju nešto sporije, odnosno traže ponavljanje, više udubljivanja, kao i korišćenje znanja iz prošlosti, kaže astrolog Svetlana Milenković-Filipović, piše Lovesensa. On definitivno donosi preispitivanje, predomišljanje, dvoumljenja u donošenju odluka, koje su ako se donesu pod njegovim uticajem, u oblasti koja je sada pod uticajem retrogradnog Merkura, nepouzdane i promenljive.

 

Nije povoljno vreme za kupovinu sportske opreme, automobila, posebno ne polovnog, jer će biti puno kvarova i nećete dobro proći, posebno od 3. do 6. aprila. Merkur je u konjukciji sa Venerom, pa su 22. i 23. marta mogući susreti sa nekim osobama u prošlosti. Biće to susreti i ljubavni, i prijateljski ali i poslovni. Dok je Merkur retogradan, nije povoljno vreme za nove kontakte, jer neće potrajati, ili će biti zaastoja u tom odnosu, posebno ako Merkur vlada vašom 3, 5, 7. 11. kućom u natalu.

 

Od 22. marta Merkur nas stalno vraća, a nekima će to prijati, dok drugima ne - u zavisnosti od toga kakve vam aspekte pravi sa natalnim planetama. Očekujte i ponavljanje neke situacije s vama važnim autoritetom, a ako čekate važnu vest, povoljni datumi su 1. i 2. april. Zatim je od 3. do 6. aprila moguće i ponavljanje nekog konflikata, rasprave, ili vest koja može da vas uznemiri mada je očekujete od ranije.

 

To su dani kada će Merkur biti u kvadratu sa Marsom i Saturnom. Zbog nedostatka pažnje, impulsivnosti, ili brzine moguće su greške i saobraćajne nesreće. Zato budite oprezni u saobraćaju. Moguće su i saobraćajne kazne i zabrane. Takođe, moguće su i razne druge kazne, posebno ako očekujete neku odluku od ranije. Ne zaboravite da retrogradnost Merkura znači i da ta odluka ne mora biti konačna.

 

 

Nastavak pročitajte na idućoj strani teksta...

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...