icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Horoskop za promenu životnog plana

Kvadrat Merkura i Jupitera stavlja nas na veliki ŽIVOTNI TEST: Evo koja ISKUŠENJA nas očekuju do 30. AVGUSTA!

Podeli:

  • 5

Magičan kvadrat Merkura i Jupitera stavlja nas na veliki životni test - horoskop otkriva šta treba da izbegnete do 30. avgusta 2018. godine!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Kvadrat između stacionarnog Merkura u Lavu i, također stacionarnog Jupitera u Škorpiji, biće aktualan u periodu od 23. avgusta do 30. avgusta 2018. godine, piše Sensa.

 

Da bi se što bolje razumela ova astrološka konstelacija, važno je osvrnuti se na nekoliko bitnih stvari. Aspekt kvadrata spada u red malefičnih aspekata. Najsličniji je Marsovoj prirodi, i simboliše tenziju, napetost, borbu. Kakav će ishod biti, na to će nam ukazati stanje planeta dispozitora.

 

U ovom slučaju, imamo kvadrat između Merkura i Jupitera koji su neprijateljse planete. Merkur je planeta koja predstavlja mentalni aspekt ličnosti, naše misli, rasuđivanje i pamćenje. Jupiter predstavlja duhovni aspekt ličnosti, potrebu za sticanjem viših znanja, edukacijske programe i procese, duhovni razvoj, kao i novac. Naravno, ovo su osnovne signifikacije Merkura i Jupitera.

 

U kom smislu su Merkur i Jupiter neprijateljski planete? U smislu svojih priroda. Merkur spada u grupu melanholičnih planeta, on ukazuje na preciznost, tačnost, detalje, pravi je "control freak", dok je Jupiter po svojoj osnovnoj prirodi usmeren na viši smisao življenja, nije rob bilo čega, uživa ploveći prostranstvima života. Da, Merkur predstavlja mentalni aspekt života, a Jupiter su znanja koja stičemo, ali izazov nastaje kada neko od svih tih silnih znanja u simbolici Jupitera, Merkur ne može primeniti u svakodnevnom životu, ili kada Merkur ne može ostvariti kontrolu u Jupiterovom procesu duhovnog razvoja. Merkur i Jupiter se značajno razlikuju prema svojim prirodama, i sve se to treba uskladiti.

 

Prvo na šta nam ovaj aspekt skreće pažnju jesu očekivanja po pitanju svega aktualnog u našim životima. Možda su vaša očekivanja previsoka ili ste suviše vezani za njih. U ovom periodu, najbolje je nemati očekivanja, već se samo opustiti i prepustiti životu da nas vodi. Ako stvari ne idu onako kako ste ih zamislili, to počinje da vas opterećuje, menjajte fokus, odmah, ili se pomolite da pronađete pravi put.

 

Tematika vremenskih rokova biće vrlo aktualna. Merkur uz Saturna ukazuje na vreme, a Jupiter predstavlja prostor. Kašnjenja, odugovlačenja, odlaganja. Ako želite negde stići na vreme, pođite ranije nego obično. Ukoliko se dogodi da nešto što očekujete dolazi sa zakašnjenjem, od padanja u vatru imaćete samo dodatne glavobolje. Zapitajte se - kako sam do sada mogao/mogla bez toga? Ili, ako niste mogli, razmislite - šta me vezuje za to što očekujem, a dolazi sa zakašnjenjem?

 

Svaki čovek na ovom svetu ne može bez vazduha, vode, hrane i sna. Bez svega drugog možemo. To što želimo više, želimo jer ćemo biti srećniji. Ali, zavisnost od bilo koga i bilo čega, navodi nas da se zapitamo - koliko smo usklađeni sa sobom? Upravo, ovakvi periodi, kada nikako ne dolazi ono što silno želimo, trebaju biti povod da se okrenemo uživanju u sadašnjem trenutku, u onim sitnicama koje čine jedan život.

 

Nastavak na sledećoj strani...

Inicijalizacija u toku...