icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

astrologija

Šta vam poručuju vaši SNOVI i koliko PLANETE utiču na njih: Evo kako će se sudbina menjati kada Pluton i Neptun pokucaju na vrata - do 2025. godine

Podeli:


Dok u budnom stanju postupamo vođeni snagom intelekta i znanja, naše nesvesno u snovima nam šalje svoje viđenje situacije. Sadržaj snova simboličan je, baš kao i jezik astrologije. Simboli snova i astrologije mogu da budu od velike pomoći u rešavanju zamršenih životnih situacija.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prvi korak u radu na snovima jeste da naučimo da ih zapamtimo. Tehnike rada na snovima vrlo su jednostavne. Traže samo nameru i nešto vremena koje ćemo tokom dana da odvojimo za rad na snovima, piše Sensa.

 

Uveče, pre nego što utonete u san, čvrsto odlučite da ćete da ga zapamtite. Ponovite u sebi nekoliko puta: Prvo što ću ujutru da učinim jeste to da pomislim na svoj san i upamtim ga. Pripremite notes i olovku da možete odmah da zapišete barem teze.

 

Pamćenje snova podseća me na pecanje. Ako ste uspeli da zapamtite san, zapišite sve čega se sećate: slike, boje, ljude, mirise, situacije... Tada možete da započnete tumačenje. Evo nekih uputstava za rad na snovima.

 

Kakva je vrsta raspoloženja i osećaja prisutna u snu? Jeste li se probudili s osećajem prijatnosti ili umora, zbunjenosti ili nadahnuća, čuđenja ili straha, stida ili olakšanja? Sadržaj snova može, na primer, da priča priču o opasnoj situaciji, ali ako je emotivni doživljaj sna pozitivan, onda simbole možemo da protumačimo sasvim drugačije nego kad je san doneo osećaj nelagode ili straha.

 

Dajte snu ime jer ćete tako da naglasite emotivno težište sna. Samo ime sna podsetiće vas na njegov sadržaj i poslaće snažnu poruku, čime je vaše nesvesno trenutno zaokupljeno.

 

Kako da razumemo poruke koje dobijamo u snovima

 

Snovi mogu da budu probuđene misli koje inače krijemo sami od sebe u podsvesti, ali i lekcije karme koje će u našu dušu ući još…

 

Razradite simbole i likove snova. Svaki simbol sna, predmet, krajolik ili osoba koja se pojavljuje u snu za vas imaju posebno značenje. Zapitajte se šta vama znači simbol koji ste sanjali.

 

Sanjati, na primer, psa, nekome će da stvori osećaj lagodnosti, ljubavi ili privrženosti. Ipak, za nekog ko se pasa boji, takav san će biti uznemirujuć.

 

Proširite san. Svaki san je višedimenzionalan. Ima mnoga značenja. Stoga treba da analiziramo ne samo sadržaj, nego i raspoloženje i osećaje.

 

Pokušajte da se poistovetite sa svakim likom iz sna. Snove možemo kreativno da istražujemo tako da ih pretvorimo u priču. Svesno možemo da proširimo priču, imenujemo likove, zamislimo nastavak sna.

 

Astrološki vladari

 

U astrologiji naše nesvesno simbolizuju Uran, Neptun i Pluton. Osobe koje u natalnom horoskopu imaju snažne aspekte ovih planeta s ličnim planetama, posebno sa Suncem i Mesecom, imaju lakši pristup nesvesnom. Ne bi bilo tačno reći da te osobe više sanjaju, ali njihovi snovi mogu da budu intenzivniji. Ipak, svako od nas prolazi kroz razdoblja u kojima ove planete tranzitiraju preko natalnih planeta. Energije nesvesnog će snažnim sadržajima da učine naše snove dramatičnim, nabijenim osećajima, čudesnim sadržajima i moćnim simbolima.

 

Pluton od 2008. do 2023. prolazi znakom Jarca. Vrata prema nesvesnom koje intenzivnije progovara kroz sadržaj snova otvaraju se svima koji imaju podznak u Vodoliji i svima koji u znakovima Jarca, Raka, Vage i Ovna imaju Sunce ili Mesec.

 

Neptun od 2011. do 2025. prolazi znakom Riba. Neptun se u astrologiji smatra vladarom snova, a oživeće snove svima koji imaju podznak u Ovnu, i Sunce ili Mesec u Ribama, Devici, Blizancima i Strelcu.

 

Uran je od 2011. do 2018. u znaku Ovna. Uran poziva na promenu, a u snovima će njegove poruke najsnažnije da osete svi koji imaju podznak u Ribama, kao i svi čije je Sunce ili Mesec u Ovnu, Vagi, Raku ili Jarcu.

Kad Uran, Neptun ili Pluton zakucaju na naša vrata i pozovu nas da zakoračimo u novi nivo ličnog razvoja, naši snovi će da postanu burni.

 

Uran je kosmička budilica. Otvara novi pogled na život i ohrabruje nas da zakoračimo preko granica koje trenutno imamo u životu. Kada nesvesno želi da nam poruči da je vreme za promenu, ono će da progovori Uranovim simbolima letenja, putovanja, budućnosti, vozila, svemira, svetlosti. Ako još nismo spremni za promene, sanjaćemo da padamo, da putujemo s previše stvari, da je vozilo kojim želimo da putujemo pokvareno ili da ne znamo njime da upravljamo.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

Inicijalizacija u toku...