icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

astro prognoze

OVIH DANA TU ENERGIJU OSEĆAMO NAJJAČE: Pomračenje Sunca pod uticajem Saturna nosi PLIMU KOSMIČKIH SUZA! (do 21. juna)

Podeli:

Pomračenje Sunca 21. juna 2020. godine odigrava se najviše pod uticajem planete Saturn i glavna je tema horoskopa za ovu nedelju.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Uticaj Saturna dovodi do velike neravnoteže između lične slobode i odgovornosti, između izražavanja svoje ličnosti i ograničenja koja nužno sebi namećemo.

 

To je i dan kada tranzitno Sunce ulazi u znak Raka. Odmah, još dok je Sunce na nultom stepenu ovog znaka, sustiže ga Mesec i taj trenutak predstavlja pomračenje Sunca.

 

Da bismo bolje razumeli ovo pomračenje, prvo moramo da sagledamo šta Rak, Mesec i Sunce u astrologiji predstavljaju.

 

 

Uopšteno, Rak je kardinalni znak, koji ukazuje na brze događaje, odlučnost i akciju koja je emotivno obojena.

Vladar ovog znaka je Mesec, koji je simbol porodice, materinstva, suza, duše, naše podsvesti, emocija, raspoloženja, vremenskih oscilacija, aktuelnih (dnevnih) dešavanja, a u mundanom horoskopu predstavlja široke narodne mase, narod.

 

Mesec je simbol narodnih masa, a Sunce emocije koje se iznose na svetlo dana.

 

S druge strane, pogledajmo Sunce koje, astrološkim jezikom rečeno, predstavlja svest, ego, volju, jasnost, životnu energiju, istinu. Sunce nam daje mogućnost da svoje duševne, emotivne, duboko utisnute Mesečeve potrebe ispoljimo i realizujemo - iznesemo na svetlost dana.

 

Mnogobrojna su štiva u kojima je opisana simbolika Sunca i Meseca u astrologiji, ali, za temu pomračenja, dovoljno je ovo nabrojano. Dakle, radi se o dva nebeska tela koja, svako na svoj način, suptilno kompletiraju svest i podsvest kao celinu ljudskog bića. Naglu eksploziju osećanja osetiće ceo svet.

 

 

Šta aktuelno pomračenje Sunca nama donosi?

 

Prvo, na globalnom planu, ovo najavljuje promenljivost meteoroloških prilika, jačanje klimatskih promena, a moguće su i velike prirodne nepogode.

Veliki i nagli priliv osećaja i promenljivosti raspoloženja, koje u tminu baca svest, osetiće cela planeta, jer pomračenje se odigrava baš na samom "ulazu", nultom stepenu znaka Raka. Ovo je mesto koje ukazuje na najjaču simboliku znaka.

 

Na jakom, nultom stepenu nalazi se i Saturn, ali u Vodoliji. Između njega i Sunca/Meseca formiran je ugao od 150 stepeni, koji se u astrologiji tumači kao jedan od najnepovoljnijih, jer je to simbol - trpljenja, malignog kompromisa, ograničenosti, osujećenosti.

Ovo ukazuje na to da će se planeta još dugo baviti pandemijom, ali i njenim posledicama, na prvom mestu ograničenjima koja će se na razne načine provlačiti i u narednom periodu. Ovaj aspekt je veliki "neprijatelj" socijalnog i društvenog života.

 

Pomračenje izaziva neracionalno ponašanje.

 

Suštinu simbolike pomračenja Sunca možda će najslikovitije prikazati primer jedne osobe kojoj je, jedne godine, pomračenje "palo" na osetljivu tačku u ličnom horoskopu...

 

Nastavak na sledećoj strani.

Inicijalizacija u toku...